reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hrášková polévka s krutonky

Krémová hrášková polévka podávaná s křupavými krutonky. Klasický recept na dobrý hráškový krém.


  • 4,6

    4,5 9
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, bílou část pórku a stroužek česneku lehce orestujeme na másle. Po chvilce přisypeme hrášek, ochutíme solí, pepřem, oreganem a tymiánem a zalijeme vývarem, přivedeme k varu a rozmixujeme.

Na sucho opečeme krutony z rohlíku. Když jsou dokřupava opečené, přidáme do pánve kousek másla a promícháme, odstavíme z ohně. Do polévky přilijeme kapku smetany, podle chuti dosolíme nebo dopepříme a polévku přecedíme přes cedník.

Hráškovou polévku servírujeme s krutonky.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hrášková polévka s krutonky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.