Frittata (italská vaječná omeleta) se konzumuje za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.
250 g | hrášek |
2 lžíce | olej |
7-8 ks | vejce |
2-3 ks | brambory |
1 ks | pórek |
1-2 lžíce | smetana na vaření |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvá petrželka | |
mletý barevný pepř |
Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno, stejně tak čerstvou petrželku. Pórek osmahneme na lžíci oleje a necháme zchladnout. Hrášek vsypeme do kastrolku, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Vejce rozklepneme do mísy a přidáme lžíci smetany. K vejcím přidáme nasekanou petrželku a osmažený pórek. Nakonec do směsi na frittatu vmícháme hrášek a nakrájené brambory, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej, opatrně vlijeme celou směs na frittatu a na mírném ohni necháme vejce zatuhnout (cca 20 minut). Na téměř hotovou frittatu poklademe nakrájený sýr a necháme povolit. Pokud máme pánev vhodnou do trouby, můžeme frittatu nechat krátce zapéct na funkci gril. Hráškovou frittatu nakrájíme na díly a podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými toasty nejčastěji jako předkrm.
Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem
Připravte si vydatnou snídani v podobě cuketové frittaty s čerstvou bazalkou a parmazánem. Dá se podávat i jako rychlá chuťovka či lehká večeře, teplá i studená - vždy chutná skvěle!
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena