Hrášková frittata

30 min | předkrm | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 390x
Frittata (italská vaječná omeleta) se konzumuje za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno, stejně tak čerstvou petrželku.

Pórek osmahneme na lžíci oleje a necháme zchladnout. Hrášek vsypeme do kastrolku, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Vejce rozklepneme do mísy a přidáme lžíci smetany. K vejcím přidáme nasekanou petrželku a osmažený pórek. Nakonec do směsi na frittatu vmícháme hrášek a nakrájené brambory, osolíme a opepříme.

Na pánvi rozehřejeme olej, opatrně vlijeme celou směs na frittatu a na mírném ohni necháme vejce zatuhnout (cca 20 minut). Na téměř hotovou frittatu poklademe nakrájený sýr a necháme povolit. Pokud máme pánev vhodnou do trouby, můžeme frittatu nechat krátce zapéct na funkci gril.

Hráškovou frittatu nakrájíme na díly a podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými toasty nejčastěji jako předkrm.

Michy autor receptu:

Hrášková frittata

Počet přidaných receptů: 3527

Ingredience

na porce
3,4
dobrý recept
5 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrášková frittata

Celkový počet komentářů: 1
  • Frittata s cuketou soptík 10.02.2017 08:52:49

    Zaprvé chci pochválit všechny recepty Michy. Ty které mě tady zaujaly byly vždy z její kuchyně. A teď jen pro inspiraci. Já jsem do vajec místo pórku a hrášku zamíchala jarní cibulku a nastrouhanou cuketu. Brambory tam nedávám. Frittata byla nadýchaná a moc dobrá.

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Hrášková frittata
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept