reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hrášková frittata

Frittata (italská vaječná omeleta) se konzumuje za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.


  • 3,4

    3,4 5
  • 30 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno, stejně tak čerstvou petrželku.

Pórek osmahneme na lžíci oleje a necháme zchladnout. Hrášek vsypeme do kastrolku, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Vejce rozklepneme do mísy a přidáme lžíci smetany. K vejcím přidáme nasekanou petrželku a osmažený pórek. Nakonec do směsi na frittatu vmícháme hrášek a nakrájené brambory, osolíme a opepříme.

Na pánvi rozehřejeme olej, opatrně vlijeme celou směs na frittatu a na mírném ohni necháme vejce zatuhnout (cca 20 minut). Na téměř hotovou frittatu poklademe nakrájený sýr a necháme povolit. Pokud máme pánev vhodnou do trouby, můžeme frittatu nechat krátce zapéct na funkci gril.

Hráškovou frittatu nakrájíme na díly a podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými toasty nejčastěji jako předkrm.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrášková frittata

    Celkový počet komentářů: 1

    • soptík
      soptík

      Frittata s cuketou

      Zaprvé chci pochválit všechny recepty Michy. Ty které mě tady zaujaly byly vždy z její kuchyně. A teď jen pro inspiraci. Já jsem do vajec místo pórku a hrášku zamíchala jarní cibulku a nastrouhanou cuketu. Brambory tam nedávám. Frittata byla nadýchaná a moc dobrá.

      10.02.2017 08:52:49


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hrášková frittata

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.