reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hranolky z rybích filetů

Recept na rybí smažené hranolky, které jsou velmi chutné s bramborovou kaší, ale také s pečenými šafránovými brambory.


  • 4,5

    26×

    4,4 26
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

těstíčko



Postup přípravy

Citron omyjeme, rozřízneme a z jedné půlky vymačkáme šťávu. Z druhé odkrojíme plátky na ozdobu. Rybí filety omyjeme a osolíme. Jakmile povolí, nakrájíme je na stejnoměrné hranolky. Vložíme do misky a zakapeme je citronovou šťávou.

V jiné míse rozšleháme mouku se šampaňským vínem a vložíme do něj hranolky z filetů. Přidáme lžíci olivového oleje, promícháme a necháme asi 20 minut rozležet.

Takto rozležené hranolky z rybích filetů lehce smočíme v kukuřičné strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Podáváme s bramborem, bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Zdobíme chřestem a plátkem citrónu. Pro slavnostní příležitosti připravíme jako přílohu šafránové brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hranolky z rybích filetů

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.