reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hradní svíčková

Oblíbená svíčková, jak se vaří na hradě.


  • 2,7

    11×

    2,7 11
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 656 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Naprosto odblaněné maso uvaříme v tlakovém hrnci spolu s halalím a mraženou zeleninou pod svíčkovou. Maso necháme vychladnout.

Z citronu vymačkáme čerstvou šťávu.

Zeleninu rozmixujeme společně s hladkou moukou. V jiném hrnci připravíme tmavší karamel a pak na něj nalijeme rozmixovanou zeleninu. Vše krátce povaříme, přidáme smetanu, promícháme a ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.

Hovězí maso nakrájíme na plátky a ohřejeme v omáčce nebo na pařáku.

Hradní svíčkovou podáváme s knedlíky, masem a zdobíme brusinkami a šlehačkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hradní svíčková

    Celkový počet komentářů: 1

    • moky
      moky

      Promiňte,ale toto je nejlevnější recept na pseudosvíčkovou.Chybí prošpikování a docela nenáročné,leč účinné naložení již ve vašem zmiňovaném halali. V každém případě vám nenahradí,ani halali,ani mražená,zeleninu čerstvou.Alespoň v malém množství bych ji lehce opražil. Největším zločinem je du šení masa,natož v papiňáku,maso se zeleninou musí být samozřejmě pečeno. Chybí vám dost koření,jako je nové ,bobkový list pepř,ňějaké divoké kření a v neposlední řadě třebas muškátový květ. Citron tam sice máte,ale ke konci vaření udělá div i citronová kůra. Co se týče cukru,dal bych radši karamel ,kvůli barvě. Chybí vám tam tuk, na kterém čerstvou zeleninu zlehka opražíte,nazávadu jistě nebude osmažená slaninka,kterou přidáme ke konci vaření a nakonec bych to zjemnil kromě šlehačky kouskem másla. Toto je dle mne základní recept na obyčejnou svíčkovou,ale ani této bych si nedovolil přidat titul KRÁLOVSKÁ,promiňte spíše židovská. Mokoš

      28.02.2008 23:36:38


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hradní svíčková

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.