reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hradní okurky polokvašky

Recept na rychle hotové okurky kvašeného stylu, které nejsou tak slané jako máčáky, přitom lehce navinulé jako nakládačky.


  • 3,7

    3,6 3
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

náplň



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Přerostlé okurky nakládačky (12 - 18 cm) dáme do lavoru a zalijeme 5 litrů vody a 0,5 litrem octa a necháme 12 hodin odležet. Poté okurky v této vodě kartáčkem lehce očistíme.

Každou okurku několikrát propícháme vidličkou a narovnáme hezky na fest do připravené 3,5 litrové sklenice, na jejíž dno jsme dali kolečka 1 menší cibuli a 4 kolečka křenu. Na dno sklenice můžeme položit ještě 2 dubové a 1 vinný list pro výraznější chuť.

Nyní si připravíme nálev ze 2,5 litru vody, koření (jalovec, nové koření a hořčičné semínko nadrtíme), soli, jemně krájeného česneku a kopru. Tento nálev ohřejeme na asi tak 80 °C a zalijeme s ním narovnané okurky ve sklenici. Sklenici nakonec uzavřeme přeložením plastového sáčku přes hrdlo láhve a stažením gumičkou. Okurky ponecháme 6 - 7 dnů někde v šeru a trochu chladnu.

Po 4 dnech se lák v láhvi začne bíle zakalovat a probíhá kvašení, sedmý den okurky přemístíme do chladničky nebo studeného sklepa a můžeme konzumovat. Takto, pokud je nesníte, vydrží asi 6 týdnů.

Hradní okurky polokvašky se hodí k mlsání na párty a grilování či jako příloha k pivu nebo srovnávačka chuti po divoké noci.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hradní okurky polokvašky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.