Hrachový perník

20 min | předkrm | 6 porcí | indická kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 234x
Chuťově neobvyklý recept na výborný perník naplněný hrachovou směsí. Kombinace perníkového koření a hrachové náplně je indickou specialitou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Hrách uvaříme podle návodu na balení, uvařený hrách rozmixujeme a smícháme s roztaveným máslem, vejcem a dobře promícháme. Pokud máme rádi ostřejší jídla, můžeme přidat lžičku chilli koření. Směs necháme vychladnout a mezitím si připravíme těsto.

Na těsto smícháme polohrubou mouku, cukr, sůl, kypřící prášek do perníku a přidáme mléko, vejce a olej. Těsto důkladně promícháme a nalijeme polovinu těsta do máslem vymazaného a nejlépe strouhankou vysypaného plechu. Poté na těsto nalijeme hrachovou náplň a přikryjeme druhou polovinou těsta.

Perník pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Hrachový perník podáváme studený jako předkrm nebo netradiční chuťovku.

autor receptu:

Hrachový perník

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrachový perník

Přidat příspěvek k receptu Hrachový perník
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept