reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hrachovka z papiňáku

Postup přípravy

Zelený suchý hrách den předem namočíme do vody.

Před vařením hrách slijeme a dáme vařit i s kořením asi na 1 hodinu do papiňáku. Používám vývar z uzeného, vodu po ohřátí klobásek a párků, nebo jen čistou vodu.

Po uvaření vyjmeme koření a hrachovku rozmixujeme tyčovým mixérem. Hrachovka z papiňáku se může i propasírovat, ale je to pracnější. Pak stačí jen hrachovku dochutit a zjemnit smetanou. Můžeme přidat i bylinky podle chuti.

Hrachovku z papiňáku doporučuji podávat s opečeným chlebem nebo toasty. Je opravdu výborná.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrachovka z papiňáku

    Celkový počet komentářů: 10
    • mel
      mel

      potrebovala jsem si jen pripomenout recept a taky me docela prekvapilo proc v papinaku-to je uplne zbytecne ja ho ani nenamacela pres noc a do hodky jsem to mela hotove a jsem rada za komentre,jelikoz jsi tam zapomnel majoranku napsat tak az po precteni prispevku jsem ji tam pridala jinak se povedla ,ale v normalnim kastrolu..!!

      03.05.2012 10:29:08

    • Amazonka
      Amazonka

      Marcelo, když neznáte ani pojem vývar, nepište příspěvky k receptům. Samozřejmě, že se používá vývar všeho druhu a kuchařka , která neumí využít tyto suroviny a lije je do záchodu, není správná kuchařka. Aleno, co se týče dochucení, nevypadlo, jen je dnes móda nic nečíst pořádně a rovnou komentovat že? Tento recept jsem nezkoušela, ale námitky v komentářích postrádají logyku. Co se týče doby vaření, opravdu taky nechápu, proč ničit hrách tak dlouhou dobou vaření, aby z něj zbyla opravdu jen chuť a možná ani ta ne.. Škoda ničit tak dobrou surovinu!

      13.03.2012 15:10:09

      • ciocarlia
        ciocarlia

        Nutno uznat, že to zní opravdu logycky!

        23.10.2013 18:01:25


    • 2905
      2905

      Vařím obdobně

      ..jen ne v papiňáku, namočený se vaří rychle. Vývar z uzených kolen bezvadně podtrhne chuť. Když není vývar, přidám jedno uzené kuřecí stehýnko :)

      21.03.2010 20:00:23

    • cvergl
      cvergl

      mimo majoránky tam koření je podle chuti.Na majoránku jsem zapomněl to se přiznám.Vařím cca 1 hod. v papiňáku aby se hrách dostatečně uvařil a šel dobře rozmixovat.

      17.08.2008 00:00:18

      • trojskah
        trojskah

        Je zcela normální použít vývar z uzeného, nebo zeleniny..... pro vaření dalších jídel.
        Samozřejmě před tím nesmí stát měsíc v lednici :D
        Doporučuji vzít do ruky starší českou kuchařku, tam se dočtete věci pro Vás asi nemyslitelné :DD

        01.12.2010 10:27:39

    • alena
      alena

      hrachovka z papiňáku

      rozhodně bych zesklovatěla cibulku na trošce tuku, asi sádla. pak přidat hrách, ale proč vařit v papiňáku 1 hod. již namočený hrách, to nechápu. a co tak ochucení? nevypadlo vám? majoránka, česnek, bez toho to není k jídlu. to je obsaženo i v sáčkové hrachovce, a ta nebývá špatná. váš recept není dobrý recept.

      04.08.2008 15:51:24

    • Marcela Prokešová
      Marcela Prokešová

      Vyvařená klobáska?

      No to slyším poprvé,že bych měla vařit z odpadu!!! A co takhle vyvařená voda z ponožek, z té by to nešlo??? Omlouvám se za to přirovnání, ale přijde mi to stejně nemyslitelné!!! Ale recept se mi jinak líbí.

      25.07.2008 18:06:21

      • trojskah
        trojskah

        Re: Vyvařená klobáska?

        Je docela normální vařit např. z vývaru z uzeného nebo zeleniny.... samozřejmě nesmí před tím stát měsíc v lednici :D
        Vemte do ruky nějakou starou českou kuchařku, tam se dozvíte věci pro Vás asi nemyslitelné :D

        01.12.2010 10:31:07

    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Hrachovka z papiňáku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.