reklama
hledat uživatel
       

Hraběnčiny řezy

Řezy plněné jablky se sněhem.


  • 4,7

    274×

    4,7 274
  • 45 min

  • 64×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh, žloutky použijeme do těsta.

Ze všech surovin - mouky, změklého tuku, cukru, žloutků a prášku do pečiva - zpracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části.
Jednu část dáme ztuhnout do lednice a druhou vyválíme na nízký plech - vymaštěný a vysypaný. Doporučujeme těsto válet přes mikrotenový sáček, hrozně se lepí, je možné těsto roztáhnout po plechu ručně a dohladit okraje.

Potom nastrouháme asi 6 větších jablek a promícháme je asi s hrstí ořechů a rozinek. Veškeré suroviny dáme na těsto.

Jablka posypeme skořicí a cukrem. Sníz z bílků rozetřeme na jablka. Zbylé ztuhlé těsto nastrouháme navrch.

Hraběnčiny řezy pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé rozkrájíme a pocukrujeme.

Řezy mají jednu velkou výhodu. Vydrží dlouho křehké a měkké.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hraběnčiny řezy

    Celkový počet komentářů: 43
    • roman
      roman

      hrabenciny rezy

      no je lepsi to testo strouhat zmrzle z mrazaku,budou to pak rovnomerne kousky,kdyz to neni zmrzle,tak se to vselijak droli.

      03.01.2019 20:43:30

    • solalenka
      solalenka

      Komentář k receptu Hraběnčiny řezy

      Vyborne, pekla jsem poprve a urcite ne naposledy:-)

      22.03.2016 10:05:45

    • ciocarlia
      ciocarlia

      varianta pro hraběnky s cukrovkou

      Místo 15 dkg cukru 1,5 dkg (15 g) sladidla stevie v prášku. Existuje i varianta stevie s vanilkou. Koláč sice není tak vysoký, protože té hmoty je výrazně méně, ale hraběnka s hrabětem si i tak pochutnali.

      02.12.2014 21:55:44


    • Štěpánka
      Štěpánka

      Kolik kousků

      ahoj, kolik porcí/ kostiček vám z toho tak cca vychází? :)

      03.08.2014 13:02:52

    • Simona
      Simona

      Komentář k receptu Hraběnčiny řezy

      Na kolik se to peče stupňů a jak dlouho? :o :) Děkuju

      02.02.2014 17:50:05

    • dotaz
      dotaz

      Hraběnčiny řezy

      Řezy nakonec vypadájí i v celku dobře, poprala jsem se s tím. Nevím, ale co jsem udělala špatně, že se mi těsto tak lepilo, že jsem skoro ani nebyla schopná ho maličko rozválet a dát na plech. Poraďte prosím pro příště :)

      07.12.2013 16:22:15

      • Kliveta
        Kliveta

        Re: Hraběnčiny řezy

        Toto těsto je bohužel takové lepivé a křehké, lepší je ho válet přímo na plechu a přes mikrotenový sáček. Možná časem přijdete na jiné fígle :o). Hezký den Iveta

        07.12.2013 23:40:48

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Hraběnčiny řezy

      Je to moc skvely moucnik.. Jednou jsem se spletla a uslehane bilky jsem smichala s jablky.Sice tam neni ta krusta, ale i tak je vzborny.. :-)

      30.11.2013 17:01:12


    Nalezeno receptů: 43
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hraběnčiny řezy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.