reklama
hledat uživatel
       

Hraběnčiny řezy

Řezy plněné jablky se sněhem.


  • 4,7

    279×

    4,7 279
  • 45 min

  • 65×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 016 hodnocení

Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem

15. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Postup přípravy

Nejprve si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh, žloutky použijeme do těsta.

Ze všech surovin - mouky, změklého tuku, cukru, žloutků a prášku do pečiva - zpracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části.
Jednu část dáme ztuhnout do lednice a druhou vyválíme na nízký plech - vymaštěný a vysypaný. Doporučujeme těsto válet přes mikrotenový sáček, hrozně se lepí, je možné těsto roztáhnout po plechu ručně a dohladit okraje.

Potom nastrouháme asi 6 větších jablek a promícháme je asi s hrstí ořechů a rozinek. Veškeré suroviny dáme na těsto.

Jablka posypeme skořicí a cukrem. Sníz z bílků rozetřeme na jablka. Zbylé ztuhlé těsto nastrouháme navrch.

Hraběnčiny řezy pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé rozkrájíme a pocukrujeme.

Řezy mají jednu velkou výhodu. Vydrží dlouho křehké a měkké.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hraběnčiny řezy

    Celkový počet komentářů: 43
    • roman
      roman

      hrabenciny rezy

      no je lepsi to testo strouhat zmrzle z mrazaku,budou to pak rovnomerne kousky,kdyz to neni zmrzle,tak se to vselijak droli.

      03.01.2019 20:43:30

    • solalenka
      solalenka

      Komentář k receptu Hraběnčiny řezy

      Vyborne, pekla jsem poprve a urcite ne naposledy:-)

      22.03.2016 10:05:45

    • ciocarlia
      ciocarlia

      varianta pro hraběnky s cukrovkou

      Místo 15 dkg cukru 1,5 dkg (15 g) sladidla stevie v prášku. Existuje i varianta stevie s vanilkou. Koláč sice není tak vysoký, protože té hmoty je výrazně méně, ale hraběnka s hrabětem si i tak pochutnali.

      02.12.2014 21:55:44


    • Štěpánka
      Štěpánka

      Kolik kousků

      ahoj, kolik porcí/ kostiček vám z toho tak cca vychází? :)

      03.08.2014 13:02:52

    • Simona
      Simona

      Komentář k receptu Hraběnčiny řezy

      Na kolik se to peče stupňů a jak dlouho? :o :) Děkuju

      02.02.2014 17:50:05

    • dotaz
      dotaz

      Hraběnčiny řezy

      Řezy nakonec vypadájí i v celku dobře, poprala jsem se s tím. Nevím, ale co jsem udělala špatně, že se mi těsto tak lepilo, že jsem skoro ani nebyla schopná ho maličko rozválet a dát na plech. Poraďte prosím pro příště :)

      07.12.2013 16:22:15

      • Kliveta
        Kliveta

        Re: Hraběnčiny řezy

        Toto těsto je bohužel takové lepivé a křehké, lepší je ho válet přímo na plechu a přes mikrotenový sáček. Možná časem přijdete na jiné fígle :o). Hezký den Iveta

        07.12.2013 23:40:48

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Hraběnčiny řezy

      Je to moc skvely moucnik.. Jednou jsem se spletla a uslehane bilky jsem smichala s jablky.Sice tam neni ta krusta, ale i tak je vzborny.. :-)

      30.11.2013 17:01:12


    Nalezeno receptů: 43
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hraběnčiny řezy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.