reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

náplň

těsto

Postup přípravy

Smícháme ingredience na těsto - polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr, mléko, žloutky, máslo nebo tuk na pečení. Těsto pořádně propracujeme, protože toto těsto je linecké. Třetinu těsta dáme do mrazáku (lednice) zchladnout.

Zbylé těsto rozválíme a dáme na plech nebo do koláčové formy, potom pokryjeme nastrouhanými jablky, přidáme cukr a skořici. Našleháme bílky a jablka pokryjeme sněhem z bílků. Poté vezmeme těsto a nastrouháme nahrubo na bílkový sníh.

Koláč dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dorůžova.

Hraběnčiny řezy Andy po vychladnutí nakrájíme a podáváme jakoklasický moučník.

reklama

Přidat příspěvek k receptu Hraběnčiny řezy Andy