reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hraběnčiny jablkové řezy

Vynikající moučník z pudinkových jablek a hebkého sněhu.


  • 3,3

    86×

    3,3 86
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň 1

náplň 2

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 692 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 667 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 746 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 735 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Obědy od pondělí do pátku: Rychlé recepty hotové do 30 minut

24. 3. 2020

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Mouku s cukrem a práškem do pečiva prosejeme. Do sypkých surovin přidáme máslo, žloutky a vše zpracujeme v těsto. Podle potřeby můžeme přidat mléko. Z těsta oddělíme asi jednu třetinu a dáme ji do lednice vychladit.

Plech vymažeme máslem nebo vyložíme pečícím papírem a zbylé těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme. Můžeme jej vyválet na plát nebo jej na plech postupně namačkat.

Jalbka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Smícháme je s pudinkovým práškem a skořicovým cukrem. Směs rozložíme na připravený plech vyložený těstem.

Nakonec si připravíme z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, který rozetřeme na jablka. Předehřejeme si troubu na 170 °C. Z lednice vytáhneme odložené těsto a nastrouháme jej na hrubém struhadle. Nakonec celý moučník posypeme strouhaným těstem.

Plech s moučníkem vložíme do předehřáté trouby a pečeme pomalu asi 1/2 hodiny.

Moučník necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Šlehačky není třeba.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hraběnčiny jablkové řezy

    Celkový počet komentářů: 2

    • Lenka 5251
      Lenka 5251

      Má to jednu chybu

      Milá Majko, opravdu to má jednu chybu. Polovina pekáče zmizela ještě horká a ta druhá vzápětí za ní. Takže dnes peču znovu z dvojnásobné dávky. Kéž by to mělo jinou chybu:-))).
      Děkuji za výborný recept.
      Lenka

      03.10.2010 09:57:39

    • Anigerka
      Anigerka

      Majko, ten Váš recept jsem udělala dneska a musím Vás pochválit !!k Fakt velmi vynikající a chutné. Snědli jsme skoro celý pekáč :-). Ostatním doporučuji !! Zdravím A.

      07.10.2007 22:04:14


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Hraběnčiny jablkové řezy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.