reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hraběnčin moučník

Lahodný moučník. Recept, který díky jablíčkům, kterými je plněný, chutná i šťavnatě.


  • 4,7

    4,7 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Heru necháme změknout. Mouku spolu s cukrem prosejeme a smícháme s kypřícím práškem.

Žloutky utřeme s herou a do základu těsta vpracujeme mouku s cukrem. Třetinu těsta vložíme do sáčku a těsto odložíme do mrazáku. Zbylé dvě třetiny necháme odpočinout.

Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a dužinu nastrouháme. Jablka ochutíme cukrem a necháme uležet, aby pustila šťávu. Jablka můžeme okořenit mletou skořicí, mletým badyánem nebo mletým novým kořením. Záleží na chuti. Troubu předehřejeme na 170 °C.

Vyšší plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vyválíme placku, kterou přeneseme na připravený plech. Z jablek vymačkáme šťávu a jablka rovnoměrně rozprostřeme na placku z těsta. Jablka posypeme skořicovým cukrem. Z bílků ušleháme pevný sníh, který rozetřeme na jablka.

Nakonec vyndáme z mrazáku těsto, nastrouháme je a posypeme jím celý připravený moučník, který ihned vložíme do předehřáté trouby a pečeme jej dozlatova.

Upečený hraběnčin moučník necháme trochu vychladnout, nakrájíme jej a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hraběnčin moučník

    Celkový počet komentářů: 1

    • Kam
      Kam

      nejoblíbenější buchta mého dětství, tak jsem si ji upekla sama a je skoro stejně dobrá jako když jsme kdysi pekli s prababičkou :-) dobrou chuť

      21.09.2010 20:13:47


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hraběnčin moučník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.