reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí žebro na zelenině se žampiony

Časově náročnější recept na dušené hovězí žebro se zeleninou a žampiony.


  • 3,7

    3,6 3
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Hovězí žebra očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v kukuřičné mouce. Celer a mrkev očistíme a nakrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky.

V hrnci na malém množství oleje vyškvaříme slaninu do křupava a pak ji vyjmeme. Na výpeku zprudka ze všech stran opečeme kusy masa do zlatohněda. Opečené maso přendáme na talíř.

Do hrnce přidáme lžíci oleje, na kterém opečeme žampiony. Pak žampiony také vyjmeme a na výpeku nakonec orestujeme cibuli, česnek, mrkev a celer. Do tohoto základu vmícháme rajčatový protlak a mletou papriku, vše krátce orestujeme a podlijeme vínem. Do hrnce vrátíme opečené maso, přidáme bylinky, přilijeme vývar a zakryté zvolna dusíme několik hodin doměkka. Měkké maso vyjmeme, kosti odstraníme a maso uchováme na teple. Zeleninu ve zbylém vývaru rozmixujeme a podle potřeby naředíme vývarem. Do omáčky vložíme žampiony a vše ještě asi 10 minut povaříme. Nakonec vrátíme do omáčky maso, vše podle potřeby dochutíme a prohřejeme.

Hovězí žebro dušené na zelenině podáváme s bramborovými noky nebo šťouchaným bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí žebro na zelenině se žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.