reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Hovězí žebro na zelenině se žampiony

Časově náročnější recept na dušené hovězí žebro se zeleninou a žampiony.


  • 4,0

    4 4
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách

24. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

24. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano

23. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa

23. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 696 hodnocení

Zkuste to doma! Recept na valašský frgál krok za krokem

23. 9. 2020

Postup přípravy

Hovězí žebra očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v kukuřičné mouce. Celer a mrkev očistíme a nakrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky.

V hrnci na malém množství oleje vyškvaříme slaninu do křupava a pak ji vyjmeme. Na výpeku zprudka ze všech stran opečeme kusy masa do zlatohněda. Opečené maso přendáme na talíř.

Do hrnce přidáme lžíci oleje, na kterém opečeme žampiony. Pak žampiony také vyjmeme a na výpeku nakonec orestujeme cibuli, česnek, mrkev a celer. Do tohoto základu vmícháme rajčatový protlak a mletou papriku, vše krátce orestujeme a podlijeme vínem. Do hrnce vrátíme opečené maso, přidáme bylinky, přilijeme vývar a zakryté zvolna dusíme několik hodin doměkka. Měkké maso vyjmeme, kosti odstraníme a maso uchováme na teple. Zeleninu ve zbylém vývaru rozmixujeme a podle potřeby naředíme vývarem. Do omáčky vložíme žampiony a vše ještě asi 10 minut povaříme. Nakonec vrátíme do omáčky maso, vše podle potřeby dochutíme a prohřejeme.

Hovězí žebro dušené na zelenině podáváme s bramborovými noky nebo šťouchaným bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí žebro na zelenině se žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.