Hovězí žebro na tymiánu

2 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2144x
Dušené hovězí žebro s tymiánovou omáčkou podáváme jako hlavní chod s glazovanou mrkvičkou a bramborovou kaší.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Maso s kostí očistíme, osolíme a opepříme, potřeme směsí hořčice s worcestrem a necháme 2 hodiny odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo.

Na sádle opečeme maso ze všech stran, dokud není pěkně růžové. Orestované žebro přendáme do kastrolu a na výpeku usmažíme cibuli dozlatova. Cibuli přendáme k masu a na zbývajícím tuku opražíme mouku na tmavší jíšku. Maso ochutíme tymiánem, vše podlijeme vývarem, řádně promícháme s jíškou a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso rozdělíme na porce a omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Hovězí žebro na tymiánu servírujeme s bramborovou kaší a glazovanou mrkví.

Jarka-P autor receptu:

Hovězí žebro na tymiánu

Počet přidaných receptů: 1708

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 3999 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hovězí žebro na tymiánu

Recept se nachází v 27 kuchařkách
Hovězí, telecí a skopové maso.
VREGULI
JÍDLA Z HOVĚZÍHO MASA 138 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3491 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí žebro na tymiánu

Přidat příspěvek k receptu Hovězí žebro na tymiánu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept