Hovězí žebro na tymiánu

2 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2338x
Dušené hovězí žebro s tymiánovou omáčkou podáváme jako hlavní chod s glazovanou mrkvičkou a bramborovou kaší.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Maso s kostí očistíme, osolíme a opepříme, potřeme směsí hořčice s worcestrem a necháme 2 hodiny odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo.

Na sádle opečeme maso ze všech stran, dokud není pěkně růžové. Orestované žebro přendáme do kastrolu a na výpeku usmažíme cibuli dozlatova. Cibuli přendáme k masu a na zbývajícím tuku opražíme mouku na tmavší jíšku. Maso ochutíme tymiánem, vše podlijeme vývarem, řádně promícháme s jíškou a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso rozdělíme na porce a omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Hovězí žebro na tymiánu servírujeme s bramborovou kaší a glazovanou mrkví.

Jarka-P autor receptu:

Hovězí žebro na tymiánu

Počet přidaných receptů: 1736

Ingredience

na porce
3,1
dobrý recept
11 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí žebro na tymiánu

Přidat příspěvek k receptu Hovězí žebro na tymiánu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept