reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí vývar s nudlemi a knedlíčky dvou chutí

Recept na výbornou hovězí polévku s knedlíčky.


  • 3,0

    3 8
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do dvou litrů osolené vody dáme vařit dvě pokrájené cibule i se slupkou, tři neoloupané stroužky česneku a hovězí maso pokrájené na kostičky. Po hodině pomalého probublávání scedíme a kousky masa vrátíme do vývaru a ostatní vyhodíme.

Přivedeme k varu a přidáme nahrubo nastrouhanou nebo nakrájenou mrkev a celer. Necháme mírně vařit a mezitím připravíme knedlíčky. Játrovou zavářku promícháme s utřeným česnekem a lžičkou majoránky, vytvoříme knedlíčky, které obalujeme v polohrubé mouce.

Z vinné klobásy vytlačíme obsah a smícháme s jedním vejcem, stroužkem česneku a takovým množstvím strouhanky, abychom mohli tvarovat knedlíčky, které taktéž obalíme v polohrubé mouce.

Játrové knedlíčky vhodíme do polévky a zhruba po minutě varu přidáme knedlíčky z vinné klobásy. Jakmile knedlíčky vyplavou, vsypeme hrst nudlí. Zhasneme plamen a necháme dojít. Na závěr přidáme asi dvě lžičky promnuté majoránky.

Hovězí vývar s nudlemi a knedlíčky dvou chutí hned podáváme na stůl k jídlu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí vývar s nudlemi a knedlíčky dvou chutí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.