Hovězí tokáň na pepři

1 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 51750x
Hovězí maso dušené na bílém víně a zeleném pepři. Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo pečivo.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Podle chuti opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme. Zelený pepř a hrášek necháme okapat.

Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, vmícháme nakrájené maso a spolu restujeme, dokud nezíská hnědavou barvu. Potom vmícháme česnek, okapaný pepř a vše zalijeme vínem. Zmírníme teplotu, zakryjeme poklicí a velmi zvolna dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Když je maso téměř měkké, přidáme rajčatový protlak, podle potřeby osolíme a nakonec vmícháme okapaný hrášek.

Hovězí tokáň na pepři podáváme s těstovinami nebo pečivem. Zdobíme jarní cibulkou a čerstvou zeleninou.

Jarka-P autor receptu:

Hovězí tokáň na pepři

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce
4,8
skvělý recept
50 hlasujících
  • Recept Hovězí tokáň na pepři - Hovězí tokáň na pepři


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí tokáň na pepři

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Hovězí tokáň na pepři
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept