reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí svíčkové řezy s kaparovou krustou

Aromatické hovězí svíčkové řezy s kaparovou krustou na mačkaných bramborách a dušených rajčatech. Vyzkoušejte tento výborný recept.


  • 5,0

    5 1
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Troubu nastavíme na horkovzdušnou funkci a rozehřejeme na 160 °C. Brambory oloupeme a rozčtvrtíme, rajčátka rozpůlíme. 

Brambory dáme s 1 lžičkou soli do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a na středním ohni necháme vařit 20 minut doměkka.

Kapary důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a nahrubo nasekáme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Lístky oregana otrháme ze stonků a polovinu lístků najemno nasekáme. Parmazán najemno nastrouháme.

V misce smícháme polovinu parmazánu s kapary, česnekem a lžící olivového oleje. Svíčkové řezy omyjeme, osušíme a každý plátek okořeníme 1/2 lžičkou soli a pepřem podle chuti.

Na pánvi rozehřejeme na silném ohni 2 lžíce olivového oleje, svíčkové řezy prudce opečeme, stačí 1 minutu z každé strany.

Poté svíčkové řezy položíme na plech vystlaný pečícím papírem, kaparovou směs rovnoměrně rozdělíme na horní stranu masa a lehce přitiskneme. Následně pečeme v troubě na střední teplotě 6 minut.

Mezitím si podusíme rajčátka na středním ohni 3 minuty, použijeme stejnou pánev. Rajčata okořeníme 1 lžičkou soli, občas zamícháme. 

Uvařené brambory slijeme a zachytíme varnou vodu. Brambory a 50 ml varné vody vidličkou hrubě rozmačkáme. Přimícháme zbytek parmazánu a nasekané oregano. Okořeníme pepřem podle chuti.

Mačkané brambory umístíme na střed talíře. Svíčkové řezy položíme navrch a ozdobíme dušenými rajčátky a lístky oregana. Hovězí svíčkové řezy s kaparovou krustou ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí svíčkové řezy s kaparovou krustou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.