Hovězí svíčková s pečeným bramborem

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 5397x
Recept na rychlý nedělní a nebo sváteční oběd.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Svíčkovou nakrájíme na 1 cm silné plátky, dobře naklepeme (nejlépe v igelitovém sáčku) na tenké plátky. Osolíme a opepříme. Maso si můžeme připravit i den dopředu.

Na pánvi rozpustíme máslo. Svíčkovou opékáme z každé strany 3 - 4 min. Potom zalijeme šlehačkou a necháme přejít varem až do zhoustnutí.

Podáváme s pečenými brambory, americkými brambory, hranolky a nebo s kroketami.

Tento recept lze udělat i z vepřové panenky.

autor receptu:

Hovězí svíčková s pečeným bramborem

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

na porce
3,9
dobrý recept
14 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí svíčková s pečeným bramborem

Přidat příspěvek k receptu Hovězí svíčková s pečeným bramborem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept