Hovězí Stroganov

45 min | hlavní chod | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 290980x
Sváteční oběd s jemnou smetanovou omáčkou. Výhodou je rychlá příprava.
Komentáře receptu 21
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí maso opláchneme, pečlivě osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kloboučky žampionů oloupeme a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Sterilované okurky nakrájíme na proužky.

Nudličky masa opečeme na rozehřátém tuku a podle chuti je osolíme i opepříme. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.

Ve výpeku osmahneme cibulku a žampiony. Zaprášíme moukou a krátce podusíme. Podlijeme vývarem a za stálého míchání provaříme. Pak vrátíme maso, přidáme okurky a vmícháme smetanu i hořčici. Omáčku ochutíme solí, pepřem i cukrem a při nízké teplotě dusíme asi 5 minut.

Hovězí Stroganov podáváme na servírovací míse zdobené snítkou kadeřavé petrželky.

Jako přílohu k hovězímu Stroganov doporučuji pečené brambory nebo dušenou rýži.

.Renča. autor receptu:

Hovězí Stroganov

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

4,2
skvělý recept
121 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí Stroganov

Celkový počet komentářů: 21
  • lumik
    Komentář k receptu Hovězí Stroganov lumik 18.07.2017 16:02:16

    vzhledem k tomu,že hovězí po Stroganovsku je z pravé svíčkové tak není třeba ji dusit 2 hodiny,Tereza asi vaří ze zadního masa,protlak tam patří,zahustit máslovou jíškou a zjemnit sladkou smetanou,je to čerpáno z norem

  • je to nic moc renata 22.10.2010 11:19:09

    je to fakt nic moc vařila jsem to a nikomu to nechutnalo ani mě a můj manžel říkal že takoví blafi nikdy nejed

    • Re: je to nic moc Tereza 10.05.2014 19:17:22

      No tak to neumíte dochutit!!!! Vařím to v práci. Protlak tam nedávejte ani hořčici a pak to bude mnamozní :-) Musí se to umět dochutit. To je jako s gulášem. Jedla jsem famózní a taky blivajz, který byl bez chuti. Není to o jídle ale o tom jak kdo umí jídlo dochutit :-))) A hlavně usmažit cibulku na to maso a dusit dokud nebude měkké i dvě hodky. K tom bobkoví list, nové koření osolit, opepřit. Jak bude maso měkké přidáte smetanu normální a zahustíte jíškou z mléka a mouky a nakonec nastrouhané okurky a trochu nálevu z nich a dochutit solí a cukrem. Případně bujonem :-)

      • Re: Re: je to nic moc dasa 18.07.2017 12:55:12

        jsem zaujatá všemi vašimi recepty......a co vše jde vytvořit z dobrého jídla......ale dusit stroganov a jěště ho zahustit jíškou z mléka:-)a tvrdit že tam nepatří protlak ,hořčice atd.opravdu nechapu ...ale zas takhle přece ty recepty vznikají že? akorát kdo to jí?

    • Re: je to nic moc mmm 03.01.2014 14:56:02

      Asi jste to fakt neuvařila správně - je ale nutno říci, že pokud jste to nikdy před tím nejedla a nevíte tedy, čeho máte docílit - je toto jídlo (i přes relativní jednoduchost receptu) asi dost těžké udělat - je to totiž něco dost jiného než naše "tradiční česká kuchyně". A taky musím přiznat, že i v naší rodině je jedna osoba, které to moc nechutná (a ostatním ano) - holt každej je jinak založenej - a někdo není na takové "novoty".

    • Je mi moc líto vašeho kuchařského umění, protože tento receptík je vyhlášený a oblíbený.

    • Re: je to nic moc jardall 27.10.2012 22:26:45

      Takksss
      to spatlala.
      Je to totiz dobrota!

    • Re: je to nic moc jardall 27.10.2012 22:26:40

      Takksss
      to spatlala.
      Je to totiz dobrota!

    • Re: je to nic moc vitek 27.04.2012 11:41:05

      asi neumis varit no :D

  • Skurvené recepty Don masaker 25.04.2017 07:07:55

    Uz me opravdu vytaci a unavuje internet a jeho skurvene recepty.To je same podle Polreicha podle dedy z vystrojaku podle tety s picina podle makaka z indie a podobne ale kdyz vemu do ruky tkzv. normy ani jeden s techto receptu neni spravne a pokud chci varit tak jak se ma a je to 50-100 let starej recept tak opravdu dnes uz jen normy, vono kdyz jeden Pepa tam hodi okurky, za 5 let dalsi Vojta zampiony tak co z toho muze kurva bejt za hovno?

Nalezeno receptů: 21
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hovězí Stroganov
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept