reklama
hledat uživatel
       

Hovězí Stroganov

Sváteční oběd s jemnou smetanovou omáčkou. Výhodou je rychlá příprava.


  • 4,3

    131×

    4,2 131
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hovězí maso opláchneme, pečlivě osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kloboučky žampionů oloupeme a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Sterilované okurky nakrájíme na proužky.

Nudličky masa opečeme na rozehřátém tuku a podle chuti je osolíme i opepříme. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.

Ve výpeku osmahneme cibulku a žampiony. Zaprášíme moukou a krátce podusíme. Podlijeme vývarem a za stálého míchání provaříme. Pak vrátíme maso, přidáme okurky a vmícháme smetanu i hořčici. Omáčku ochutíme solí, pepřem i cukrem a při nízké teplotě dusíme asi 5 minut.

Hovězí Stroganov podáváme na servírovací míse zdobené snítkou kadeřavé petrželky.

Jako přílohu k hovězímu Stroganov doporučuji pečené brambory nebo dušenou rýži.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí Stroganov

    Celkový počet komentářů: 22
    • Tom
      Tom

      A al babica

      Pokud nemáte limetku dejte citron a pokud nemáte rajskY protlak tak dejte hořčicí. Rád bych si od autorky precetl recept třeba na Svíčkovou na smetaně třeba se podle autorky do ní dává i kmín a paprika

      21.03.2018 11:29:36

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Hovězí Stroganov

      vzhledem k tomu,že hovězí po Stroganovsku je z pravé svíčkové tak není třeba ji dusit 2 hodiny,Tereza asi vaří ze zadního masa,protlak tam patří,zahustit máslovou jíškou a zjemnit sladkou smetanou,je to čerpáno z norem

      18.07.2017 16:02:16

    • renata
      renata

      je to nic moc

      je to fakt nic moc vařila jsem to a nikomu to nechutnalo ani mě a můj manžel říkal že takoví blafi nikdy nejed

      22.10.2010 11:19:09


      • vitek
        vitek

        Re: je to nic moc

        asi neumis varit no :D

        27.04.2012 11:41:05

      • jardall
        jardall

        Re: je to nic moc

        Takksss
        to spatlala.
        Je to totiz dobrota!

        27.10.2012 22:26:40

      • jardall
        jardall

        Re: je to nic moc

        Takksss
        to spatlala.
        Je to totiz dobrota!

        27.10.2012 22:26:45

      • .Renča.
        .Renča.

        Je mi moc líto vašeho kuchařského umění, protože tento receptík je vyhlášený a oblíbený.

        28.10.2012 13:45:47

      • mmm
        mmm

        Re: je to nic moc

        Asi jste to fakt neuvařila správně - je ale nutno říci, že pokud jste to nikdy před tím nejedla a nevíte tedy, čeho máte docílit - je toto jídlo (i přes relativní jednoduchost receptu) asi dost těžké udělat - je to totiž něco dost jiného než naše "tradiční česká kuchyně". A taky musím přiznat, že i v naší rodině je jedna osoba, které to moc nechutná (a ostatním ano) - holt každej je jinak založenej - a někdo není na takové "novoty".

        03.01.2014 14:56:02

      • Tereza
        Tereza

        Re: je to nic moc

        No tak to neumíte dochutit!!!! Vařím to v práci. Protlak tam nedávejte ani hořčici a pak to bude mnamozní :-) Musí se to umět dochutit. To je jako s gulášem. Jedla jsem famózní a taky blivajz, který byl bez chuti. Není to o jídle ale o tom jak kdo umí jídlo dochutit :-))) A hlavně usmažit cibulku na to maso a dusit dokud nebude měkké i dvě hodky. K tom bobkoví list, nové koření osolit, opepřit. Jak bude maso měkké přidáte smetanu normální a zahustíte jíškou z mléka a mouky a nakonec nastrouhané okurky a trochu nálevu z nich a dochutit solí a cukrem. Případně bujonem :-)

        10.05.2014 19:17:22

    Nalezeno receptů: 22
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí Stroganov

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.