reklama
hledat uživatel
       

Hovězí Stroganov

Sváteční oběd s jemnou smetanovou omáčkou. Výhodou je rychlá příprava.


  • 4,3

    132×

    4,3 132
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Postup přípravy

Hovězí maso opláchneme, pečlivě osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kloboučky žampionů oloupeme a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Sterilované okurky nakrájíme na proužky.

Nudličky masa opečeme na rozehřátém tuku a podle chuti je osolíme i opepříme. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.

Ve výpeku osmahneme cibulku a žampiony. Zaprášíme moukou a krátce podusíme. Podlijeme vývarem a za stálého míchání provaříme. Pak vrátíme maso, přidáme okurky a vmícháme smetanu i hořčici. Omáčku ochutíme solí, pepřem i cukrem a při nízké teplotě dusíme asi 5 minut.

Hovězí Stroganov podáváme na servírovací míse zdobené snítkou kadeřavé petrželky.

Jako přílohu k hovězímu Stroganov doporučuji pečené brambory nebo dušenou rýži.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí Stroganov

    Celkový počet komentářů: 22
    • Tom
      Tom

      A al babica

      Pokud nemáte limetku dejte citron a pokud nemáte rajskY protlak tak dejte hořčicí. Rád bych si od autorky precetl recept třeba na Svíčkovou na smetaně třeba se podle autorky do ní dává i kmín a paprika

      21.03.2018 11:29:36

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Hovězí Stroganov

      vzhledem k tomu,že hovězí po Stroganovsku je z pravé svíčkové tak není třeba ji dusit 2 hodiny,Tereza asi vaří ze zadního masa,protlak tam patří,zahustit máslovou jíškou a zjemnit sladkou smetanou,je to čerpáno z norem

      18.07.2017 16:02:16

    • renata
      renata

      je to nic moc

      je to fakt nic moc vařila jsem to a nikomu to nechutnalo ani mě a můj manžel říkal že takoví blafi nikdy nejed

      22.10.2010 11:19:09


      • vitek
        vitek

        Re: je to nic moc

        asi neumis varit no :D

        27.04.2012 11:41:05

      • jardall
        jardall

        Re: je to nic moc

        Takksss
        to spatlala.
        Je to totiz dobrota!

        27.10.2012 22:26:40

      • jardall
        jardall

        Re: je to nic moc

        Takksss
        to spatlala.
        Je to totiz dobrota!

        27.10.2012 22:26:45

      • .Renča.
        .Renča.

        Je mi moc líto vašeho kuchařského umění, protože tento receptík je vyhlášený a oblíbený.

        28.10.2012 13:45:47

      • mmm
        mmm

        Re: je to nic moc

        Asi jste to fakt neuvařila správně - je ale nutno říci, že pokud jste to nikdy před tím nejedla a nevíte tedy, čeho máte docílit - je toto jídlo (i přes relativní jednoduchost receptu) asi dost těžké udělat - je to totiž něco dost jiného než naše "tradiční česká kuchyně". A taky musím přiznat, že i v naší rodině je jedna osoba, které to moc nechutná (a ostatním ano) - holt každej je jinak založenej - a někdo není na takové "novoty".

        03.01.2014 14:56:02

      • Tereza
        Tereza

        Re: je to nic moc

        No tak to neumíte dochutit!!!! Vařím to v práci. Protlak tam nedávejte ani hořčici a pak to bude mnamozní :-) Musí se to umět dochutit. To je jako s gulášem. Jedla jsem famózní a taky blivajz, který byl bez chuti. Není to o jídle ale o tom jak kdo umí jídlo dochutit :-))) A hlavně usmažit cibulku na to maso a dusit dokud nebude měkké i dvě hodky. K tom bobkoví list, nové koření osolit, opepřit. Jak bude maso měkké přidáte smetanu normální a zahustíte jíškou z mléka a mouky a nakonec nastrouhané okurky a trochu nálevu z nich a dochutit solí a cukrem. Případně bujonem :-)

        10.05.2014 19:17:22


    Nalezeno receptů: 22
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí Stroganov

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.