reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Steaky omyjeme, osušíme a naložíme do whisky, ve které je alespoň hodinu necháme odležet. Pak steaky vyjmeme, osušíme a whisku uschováme.

Olej rozpálíme a steaky na něm z každé strany 2 minuty opékáme. Pak plamen zmírníme a dopékáme asi 8 minut, a v této době je 3x obrátíme. Pak je osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odležet.

Do výpeku nalijeme whisku, smetanu, přidáme máslo a za stálého míchání 5 minut povaříme. Ochutíme solí, bílým pepřem, pár kapkami worcesteru a citronovou šťávou.

Maso vyjmeme z alobalu, rozdělíme na talíře a přelijeme pikantní omáčkou. Ozdobíme bylinkami a podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí steaky na whisky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.