reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí steak s olivami a sušenými rajčaty

Jídlo je rychlé na přípravu a výborně se hodí, když chcete potěšit masožravce kusem masa.


  • 4,3

    12×

    4,3 12
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hovězí steaky osolíme a opepříme po obou stranách nejlépe čerstvým pepřem a mořskou solí. Pokapeme olivovým olejem a následně rukou olej rozetřeme po celém steaku a dáme tak na 3 hodiny do chladu.

Pečeme na steakové pánvi bez dalšího oleje asi 2 minuty po obou stranách. Pokud nemáme maso přímo určené na steaky, tak bychom si čas měli zkusit odhadnout podle tloušťky steaků a druhu masa.

Po opečení přendáme steaky na talíř a dáme je do vyhřáté trouby tak na 100°C asi na 5 minut.

Mezitím, co je maso v troubě si na pánvi od steaků připravíme omáčku...Do pánve k výpeku přidáme trochu vody a necháme odvařit, šel by tam dát i vývar, ale nechtělo se mi to kazit bujonem. Pak přidáme černé olivy nakrájené na kolečka a pokrájená sušená rajčata a osolíme a opepříme. Na závěr do omáčky přidáme šťávu, která vytekla z masa v troubě. Požadované konzistence dosáhneme přidáním solamylu (jen tak špička kávové lžičky).

Hovězí steak s olivami a sušenými rajčaty podáváme s hranolky připravovanými v troubě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí steak s olivami a sušenými rajčaty

    Celkový počet komentářů: 1

    • Lucie Cinka
      Lucie Cinka

      všem doporučuji :-) je to výborná kombinace chutí

      16.02.2012 11:58:36

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí steak s olivami a sušenými rajčaty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.