reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí steak na zeleném pepři

Chutný recept na svíčkový steak se zeleným pepřem.


  • 4,5

    46×

    4,4 46
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Omyté a osušené svíčkové steaky, o váze jednoho přibližně 180 g, nejprve zprudka orestujeme na troše olivového oleje. Teplotu snížíme a restujeme z každé strany asi 4 - 5 minut s častějším obracením a podléváním z vlastního sosu. Hotové steaky odendáme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a udržujeme pořád v teple.

Základ, kde jsme měli steaky, přecedíme a zalijeme koňakem. Poté přidáme hovězí vývar a krátce povaříme. Do základního sosu přidáme propláchnutý celý zelený pepř a smetanu. Opět krátce povaříme. Nakonec do sosu přidáme studené máslo, které již bez vaření necháme zcela rozpustit.

Hovězí steak přendáme na předehřátý talíř a přelijeme omáčkou.

Hovězí steak na zeleném pepři podáváme jako velmi chutný hlavní chod s naší oblíbenou přílohou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí steak na zeleném pepři

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.