reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí srdce na špeku

Tradiční a levný pokrm z hovězího srdce, který připravujeme na špeku a podáváme s dušenou rýží.


  • 4,4

    30×

    4,3 30
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Postup přípravy

Hovězí srdce omyjeme, očistíme od blan a žilek. Nakrájíme na stejnoměrné kostky, které osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špek nakrájíme na tenké plátky.

Na malém množství oleje necháme rozškvařit slaninu. Několik růžových plátků slaniny odložíme stranou na ozdobu. Potom vložíme nakrájenou cibuli. Jakmile zezlátne přidáme nakrájené maso a vše zprudka orestujeme. Nyní vmícháme nakrájený stroužek česneku, podlijeme vývarem a za občasného podlévání vývarem dusíme pod pokličkou doměkka.

Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou a podlijeme vývarem. Podusíme asi 10 minut a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Dušené hovězí srdce podáváme s rýží, zdobíme plátkem opečené slaniny a nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí srdce na špeku

    Celkový počet komentářů: 5
    • Petra
      Petra

      Rychly, snadny, chutove vyborny recept. Delala jsem na speku.

      10.09.2018 19:38:28

    • ZDENĚK
      ZDENĚK

      JAK UVAŘIT

      URČITĚ POCTIVÝ ŠPEK,CIBULE,ČESNEK,BOBKOVÝ LIST,NOVÉ KOŘENÍ A PEPŘ...SŮL...TROCHU SÁDLA....
      VÝSLEDEK ROZKOŠ....

      21.02.2018 21:53:22

    • Premio
      Premio

      Tohle jídlo je absolutní lahůdka. Kdysi,jako kluk jsem na toto jídlo chodil v Pardubicích do jedný hospody a,tak jsem si ho zamiloval,že jsem z kuchaře,který tam toto jídlo připravoval,jako specialitu každý den,vyškemral recept. Je vlastně shodný s tímto,jen v drobnostech se liší. Místo oleje,určitě sádlo. Špek na drobné kostičky. Srdce se rozporcuje na velké kusy,aby se až je hotové dalo krájet na tenké plátky. Vypadá,to na talíři lépe a ne,jako guláš. Srdce se pouze důkladně omyje a dusí se do měkka. Když je měkké,tak se vyjme,nechá schladnout a poté očistí od tuku a ostatních častí,které tam nechceme. Má to jeden důvod a to,že nám to dá chuť do omáčky a stačí nám jen voda,když nemáme vývar. Masox určitě ne! Česnek,tam sice nepatří,ale myslím,že nic nezkazí. Co se týká tzv. anglické slaniny,tu bych určitě nepoužil. Většinou jde o vařené lisované části,jako celek obarvené karamelem a plné vody.Špek je mnohem chutnější.

      08.10.2013 21:25:58


    • bobule43
      bobule43

      díky chutnalo !!!!

      08.10.2013 09:58:15

    • Zkuřka
      Zkuřka

      K slanině jsem přidal ještě anglickou slaninu byla v tom perfektní.
      A místo zeleninového vývaru jsem zalil vodou a hodil do toho masox, usnadní práci. ;)

      28.07.2012 12:54:43


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí srdce na špeku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.