2 stroužky | česnek | |
5 lístků | bazalka | |
4 plátky | hovězí steak | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
trojobal | ||
2 ks | vejce | |
strouhanka | ||
hladká mouka |
Tenké plátky hovězího masa na steaky nebo roštěnky očistíme a rozklepeme. Oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem a promícháme se lžící oleje a jemně usekanou bazalkou. Touto směsí maso z obou stran potřeme, zabalíme do folie a necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet. Takto připravené plátky hovězího obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Hovězí řízky usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a necháme na papírové utěrce okapat. Hovězí smažené řízky s chutí česneku a bazalky podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.
Tradiční smažený kapr krok za krokem
Recept na vánoční klasiku - kapr v trojobalu krok za krokem.
Šest skvělých receptů na bramborový salát
Receptů na bramborový salát není nikdy dost, zvlášť v předvánočním čase. Možná dáváte přednost klasice, která nikdy nezklame, ale máme pro vás i recepty trochu netradiční, které mohou opravdu překvapit svou chutí. A pokud si hlídáte linii, nechybí ani dietnější verze salátu. Jednoduše - vybere si každý.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena