reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Hovězí smažený řízek

Snadný recept na přípravu řízků z hovězího masa s chutí česneku a bazalky.


  • 4,2

    24×

    4,1 24
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

trojobal



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Postup přípravy

Tenké plátky hovězího masa na steaky nebo roštěnky očistíme a rozklepeme. Oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem a promícháme se lžící oleje a jemně usekanou bazalkou. Touto směsí maso z obou stran potřeme, zabalíme do folie a necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet.

Takto připravené plátky hovězího obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Hovězí řízky usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a necháme na papírové utěrce okapat.

Hovězí smažené řízky s chutí česneku a bazalky podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí smažený řízek

    Celkový počet komentářů: 6
    • cariada
      cariada

      Doporučuji

      Vyzkoušel jsem a je to skvělé, maso je štavnaté. Hovězí řízek budu dělat častěji, zkoušel jsem to z vyzrálého vysokého roštěnce , určitě se nebojte prorostlejšího hovězího je to lepší.

      10.10.2018 18:36:38

    • Pavel
      Pavel

      hovězí řízek

      Bohužel dnes z toho v uvozovkách kvalitního hovězího připravíte tak akorát tuhý flaxy.

      19.11.2016 12:56:07

    • martina
      martina

      Taky vzpomínka

      Díky za recept. Vzpomínám, že smažené hovězí řízky s česnekem byly před lety docela populární, chutnaly mi víc než klasické vepřové, ale tehdy se nedávala bazalka. Musím to zase někdy vyzkoušet, s bazalkou i bez.

      28.06.2014 22:21:50


    • vodenka2
      vodenka2

      díky za připomínku, musím zkusit, neboť kdysi jsme se rádi dávali v Praze v Demince tzv. pastýřský řízek, což byl hovězí řízek plněný ovčím sýrem či nivou a česnekem, obalený v trojobalu, byla to mňamka

      17.09.2012 07:15:30

      • Jarka.P.
        Jarka.P.

        Re: vzpomínka

        No to je super, právě tam jsem si ho dávala kdysi taky, ale řekla bych že ten sýr byl asi ementál??, nebo gouda?? Nebo jaký zrovna měli? Prostě aromatický sýr s česnekem. Právě tento recept mi inspiroval již k "nemoderní " přípravě hovězího masa, kde nemusíme použít svíčkovou. Důležité je však naložení a odležení masa. K tomuto receptu jsem použila masový výrobek " čerstvé hovězí steaky" podle kluci v akci. Jinak nic nepokazíte s plátky z roštěnce. Místo sýru jsem zde použila bylinky, které jsou modernější a velmi chutnou a zdravější variantou dnešní gastronomie.

        18.09.2012 16:20:07

      • Jarka.P.
        Jarka.P.

        Re: vzpomínka

        No to je super, právě tam jsem si ho dávala kdysi taky, ale řekla bych že ten sýr byl asi ementál??, nebo gouda?? Nebo jaký zrovna měli? Prostě aromatický sýr s česnekem. Právě tento recept mi inspiroval již k "nemoderní " přípravě hovězího masa, kde nemusíme použít svíčkovou. Důležité je však naložení a odležení masa. K tomuto receptu jsem použila masový výrobek " čerstvé hovězí steaky" podle kluci v akci. Jinak nic nepokazíte s plátky z roštěnce. Místo sýru jsem zde použila bylinky, které jsou modernější a velmi chutnou a zdravější variantou dnešní gastronomie.

        18.09.2012 16:20:13


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí smažený řízek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.