reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

Postup přípravy

Libové hovězí maso nakrájíme na kostky. Zeleninu (řapíkatý celer, mrkev, cibuli) očistíme a nakrájíme, nebo nasekáme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Nasekanou zeleninu osmažíme na oleji. K osmažené zelenině vhodíme maso, promícháme a pomalu smažíme do spuštění vlastní šťávy. Masové kostky zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme suchým vínem. Přikryjeme a pomalu dusíme asi 30 minut s podléváním zeleninového nebo masového vývaru po menších částech.

V pánvi s olejem osmažíme nakrájený česnek. Přidáme houby, několik minut prosmažíme a promícháme s petrželkou. Houby vložíme k masu 10 minut před koncem vaření. Hovězí se zeleninou a houbami dochutíme solí, pepřem a podle chuti pálivou papričkou.

Hovězí se zeleninou a houbami podáváme k hlavnímu chodu třeba s knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Hovězí se zeleninou a houbami