reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí s pikantní rajskou omáčkou

Omáčka zahuštěná perníkem a ochucená rumem.


  • 3,9

    3,8 8
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hovězí maso uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou a kořením doměkka. Podle "stáří" masa vaříme asi 60 - 90 minut.

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli smícháme se zeleninou a orestujeme na rozehřátém tuku. Přidáme rajský protlak a restujeme do ztmavnutí zeleniny. Zeleninu zalijeme vývarem z masa a povaříme. Základ zahustíme perníkem, přidáme celou skořici a ochutíme cukrem a octem. Pro dospělé přidáme rum, pro děti pouze rumovou tresť. Pikantní rajskou omáčku prohřejeme.

Hovězí maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme pikantní rajskou omáčkou. Hovězí s pikantní rajskou podáváme s houskovými knedlíky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí s pikantní rajskou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.