Hovězí roštěnou si nařežeme na plátky, které naklepeme a okořeníme. Jednu stranu roštěnek potřeme sójovou omáčkou a osolíme, otočíme a potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Roštěnky nařízneme, aby se kraje nekroutily.
Roštěnky opečeme na sádle z obou stran rychle, aby se zatáhly a neztratily šťávu. Pak je zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme do změknutí. Můžeme použít tlakový hrnec pro rychlejší uvaření, jinak vaříme asi 1,5 hodiny, až se roštěnky skoro rozpadají. Přidáme žampiony z konzervy, pokud použijeme čerstvé, očistíme je, nakrájíme a přidáme před dušením. Pak šťávu zahustíme jíškou. Jíšku připravíme takto: Vodu rozšleháme se solí, moukou a trochou škrobu. Dochutíme solí, pepřem, špetkou cukru a můžeme přidat i pár kapek hořčice.
Hovězí roštěnky se žampiony podáváme s rýží nebo knedlíkem.