reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Hovězí roštěná s čínskými houbami

Recept na hovězí roštěnou se smetanovou omáčkou a čínskými houbami. Vhodnou přílohou je rýže nebo opečený brambor.


  • 4,7

    14×

    4,7 14
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Hovězí plátky z roštěné (asi 1,5 cm vysoké) očistíme, blány nakrojíme, maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Jogurt promícháme s olejem, omáčkou Tamari, špetkou mletého zázvoru a prolisovaným česnekem. Do této směsi maso naložíme a necháme asi 3 hodiny v chladu marinovat.

Mezitím si připravíme omáčku s čínskými houbami. Houby necháme okapat na sítku a oloupanou malou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibulku, pak vmícháme okapané houby a restujeme asi 2 minuty. Směs ochutíme solí, mletým pepřem a zaprášíme hadkou moukou. Dále vše opékáme asi 3 - 5 minut, podljeme vývarem a zakrýté zvolna povaříme asi 10 minut. Zhoustlou omáčku zjemníme smetanou, dochutíme nasekanou petrželkou a umeoctem. Omáčku prohřejeme, ale již dále nevaříme.

Marinované roštěnky osušíme a na pánvi s horkým olejem zprudka pečeme přibližně 3 - 4 minuty z každé strany. Pak teplotu snížíme a dopečeme doměkka.

Plátky masa rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou s houbami a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k hovězí roštěné s čínskými houbami je rýže nebo opečený brambor.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí roštěná s čínskými houbami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.