Recept na netradiční přípravu rostbífu.
olej | |
3 l | hovězí vývar |
1 kg | hovězí roštěnec nebo svíčková |
černý mletý pepř |
Na přípravu tohoto pokrmu vybereme nízký roštěnec stejnoměrného tvaru o váze 800 - 1000 g. Maso zbavíme blan, omyjeme a osušíme. Potřeme olejem a opepříme. Stlačíme ho do těsné nádoby, zakryjeme fólií a necháme v lednici 24 hodin rozležet. Připravíme si 3 litry silného hovězího vývaru. Může být i z kostky. Maso pevně svážeme ze všech stran režnou nití do balíčku. Konec nitě necháme volný. Vývar přivedeme do prudkého varu a vložíme do něj balíček roštěnce tak, aby se nedotýkal dna. V tom nám pomůže volný konec nitě, kterou přivážeme k uchu hrnce. Na 1 kg masa počítáme s dobou varu asi 35 - 40 minut. Během varu do masa nepícháme, aby nevytekla šťáva. Hotové hovězí maso vyjmeme z vývaru, odstraníme nit a krájíme na plátky. Takto připravený roštěnec bude na řezu růžový až krvavý. Pokrm můžeme podávat na různé způsoby. Teplý hovězí rostbíf je výborný s bramborovou kaší. Mastíme rozpuštěným máslem a doplníme kyselou okurkou. Studený roštěnec můžeme podávat s toasty, hořčicí a cibulí, sterilovanou zeleninou a nejrůznějšími dipy. Tence nakrájený hovězí rostbíf po francouzsku můžeme použít na přípravu rostbífových chlebíčků.
Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?
Nákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena