reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hovězí rostbíf po francouzsku

Hovězí rostbíf po francouzsku

Recept na netradiční přípravu rostbífu.


  • 4,5

    57×

    4,5 57
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Na přípravu tohoto pokrmu vybereme nízký roštěnec stejnoměrného tvaru o váze 800 - 1000 g. Maso zbavíme blan, omyjeme a osušíme. Potřeme olejem a opepříme. Stlačíme ho do těsné nádoby, zakryjeme fólií a necháme v lednici 24 hodin rozležet.

Připravíme si 3 litry silného hovězího vývaru. Může být i z kostky.
Maso pevně svážeme ze všech stran režnou nití do balíčku.
Konec nitě necháme volný.

Vývar přivedeme do prudkého varu a vložíme do něj balíček roštěnce tak, aby se nedotýkal dna. V tom nám pomůže volný konec nitě, kterou přivážeme k uchu hrnce. Na 1 kg masa počítáme s dobou varu asi 35 - 40 minut. Během varu do masa nepícháme, aby nevytekla šťáva.

Hotové hovězí maso vyjmeme z vývaru, odstraníme nit a krájíme na plátky.
Takto připravený roštěnec bude na řezu růžový až krvavý.

Pokrm můžeme podávat na různé způsoby. Teplý hovězí rostbíf je výborný s bramborovou kaší. Mastíme rozpuštěným máslem a doplníme kyselou okurkou.

Studený roštěnec můžeme podávat s toasty, hořčicí a cibulí, sterilovanou zeleninou a nejrůznějšími dipy.

Tence nakrájený hovězí rostbíf po francouzsku můžeme použít na přípravu rostbífových chlebíčků.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí rostbíf po francouzsku

    Celkový počet komentářů: 4
    • sikulka
      sikulka

      Škoda peněz

      Vařené hovězí bez kořeni a bylinek? Vařené v masoxu? Škoda drahé svíčkové, uvařit si můžu žebro a vyjde to nastejno a levněji...

      07.09.2019 21:37:07

    • Soptík
      Soptík

      Netradiční.

      Líbí se mi to. Právě proto, že je to netradiční. Rozhodně vyzkouším.

      07.09.2019 08:51:05

    • Bedy
      Bedy

      Roastbeef!?

      Když se to vaří, tak to není roastbeef! to roast = péci.

      20.10.2008 16:00:11



    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí rostbíf po francouzsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.