reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 528 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

Na přípravu tohoto pokrmu vybereme nízký roštěnec stejnoměrného tvaru o váze 800 - 1000 g. Maso zbavíme blan, omyjeme a osušíme. Potřeme olejem a opepříme. Stlačíme ho do těsné nádoby, zakryjeme fólií a necháme v lednici 24 hodin rozležet.

Připravíme si 3 litry silného hovězího vývaru. Může být i z kostky.
Maso pevně svážeme ze všech stran režnou nití do balíčku.
Konec nitě necháme volný.

Vývar přivedeme do prudkého varu a vložíme do něj balíček roštěnce tak, aby se nedotýkal dna. V tom nám pomůže volný konec nitě, kterou přivážeme k uchu hrnce. Na 1 kg masa počítáme s dobou varu asi 35 - 40 minut. Během varu do masa nepícháme, aby nevytekla šťáva.

Hotové hovězí maso vyjmeme z vývaru, odstraníme nit a krájíme na plátky.
Takto připravený roštěnec bude na řezu růžový až krvavý.

Pokrm můžeme podávat na různé způsoby. Teplý hovězí rostbíf je výborný s bramborovou kaší. Mastíme rozpuštěným máslem a doplníme kyselou okurkou.

Studený roštěnec můžeme podávat s toasty, hořčicí a cibulí, sterilovanou zeleninou a nejrůznějšími dipy.

Tence nakrájený hovězí rostbíf po francouzsku můžeme použít na přípravu rostbífových chlebíčků.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí rostbíf po francouzsku

    Celkový počet komentářů: 1

    • Bedy
      Bedy

      Roastbeef!?

      Když se to vaří, tak to není roastbeef! to roast = péci.

      20.10.2008 16:00:11


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí rostbíf po francouzsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.