reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí roláda s chutí česneku

Snadný recept na dušenou hovězí roládu se slaninou a česnekem.


  • 3,8

    20×

    3,8 20
  • 2 hod

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Postup přípravy

Hovězí zadní maso očistíme a prořízneme tak, aby vznikl plát, který co nejvíce naklepeme. Cibuli a 3 stroužky česneku nakrájíme nadrobno. Zbývající česnek prolisujeme a utřeme se solí a pepřem dohladka.

Plát masa lehce osolíme, opepříme, potřeme česnekem a poklademe slaninou. Maso svineme do rolády a zajistíme jehlami nebo nití. Pak roládu ze všech stran zprudka opečeme na sádle dorůžova a vložíme do hrnce.

Na výpeku orestujeme cibulku s nakrájeným česnekem dorůžova, přendáme i s tukem k masu a podlijeme vývarem. Maso dusíme zvolna asi 90 minut doměkka.

Pak hovězí roládu zbavíme jehel nebo nití, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Vydušenou šťávu z masa propasírujeme a podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru. Omáčku krátce povaříme, dochutíme a můžeme servírovat.

Dušenou hovězí roládu s chutí česneku podáváme s bramborovým knedlíkem nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí roláda s chutí česneku

    Celkový počet komentářů: 2

    • Anna
      Anna

      Hovězí rolády - zapomenuté

      U nás se jí říkalo husarská roláda a nechyběla skoro na žádném jídelníčku. V dnešní době se vůbec hovězí maso nálo vaří. Je dražší a také se déle vaří. Vzpomínám si, že u nás doma bývalo často v neděli. Ať to byly roštěnky, španělské ptáčky nebo různé hovězí pečeně, znojemská, franfurtská, štěpánská atd. A jedno z nejběžnějších jídel ( a taky nejlevnějších ) bylo vařené hovězí žebro s dušenou zeleninou a bramborem. Děkuji za připomenutí a tu roládu brzy rodině uvařím.

      23.08.2019 09:57:17

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Hovězí roláda s chutí česneku

      tak to je vlastně zbojnická roláda,dík za připomenutí,mohu jen doporučit

      02.11.2015 15:58:50


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí roláda s chutí česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.