reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Hovězí roláda s chutí česneku

Snadný recept na dušenou hovězí roládu se slaninou a česnekem.


  • 3,9

    21×

    3,8 21
  • 2 hod

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Hovězí zadní maso očistíme a prořízneme tak, aby vznikl plát, který co nejvíce naklepeme. Cibuli a 3 stroužky česneku nakrájíme nadrobno. Zbývající česnek prolisujeme a utřeme se solí a pepřem dohladka.

Plát masa lehce osolíme, opepříme, potřeme česnekem a poklademe slaninou. Maso svineme do rolády a zajistíme jehlami nebo nití. Pak roládu ze všech stran zprudka opečeme na sádle dorůžova a vložíme do hrnce.

Na výpeku orestujeme cibulku s nakrájeným česnekem dorůžova, přendáme i s tukem k masu a podlijeme vývarem. Maso dusíme zvolna asi 90 minut doměkka.

Pak hovězí roládu zbavíme jehel nebo nití, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Vydušenou šťávu z masa propasírujeme a podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru. Omáčku krátce povaříme, dochutíme a můžeme servírovat.

Dušenou hovězí roládu s chutí česneku podáváme s bramborovým knedlíkem nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí roláda s chutí česneku

    Celkový počet komentářů: 2

    • Anna
      Anna

      Hovězí rolády - zapomenuté

      U nás se jí říkalo husarská roláda a nechyběla skoro na žádném jídelníčku. V dnešní době se vůbec hovězí maso nálo vaří. Je dražší a také se déle vaří. Vzpomínám si, že u nás doma bývalo často v neděli. Ať to byly roštěnky, španělské ptáčky nebo různé hovězí pečeně, znojemská, franfurtská, štěpánská atd. A jedno z nejběžnějších jídel ( a taky nejlevnějších ) bylo vařené hovězí žebro s dušenou zeleninou a bramborem. Děkuji za připomenutí a tu roládu brzy rodině uvařím.

      23.08.2019 09:57:17

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Hovězí roláda s chutí česneku

      tak to je vlastně zbojnická roláda,dík za připomenutí,mohu jen doporučit

      02.11.2015 15:58:50


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí roláda s chutí česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.