reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí roláda s chutí česneku

Snadný recept na dušenou hovězí roládu se slaninou a česnekem.


  • 3,8

    20×

    3,8 20
  • 2 hod

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Hovězí zadní maso očistíme a prořízneme tak, aby vznikl plát, který co nejvíce naklepeme. Cibuli a 3 stroužky česneku nakrájíme nadrobno. Zbývající česnek prolisujeme a utřeme se solí a pepřem dohladka.

Plát masa lehce osolíme, opepříme, potřeme česnekem a poklademe slaninou. Maso svineme do rolády a zajistíme jehlami nebo nití. Pak roládu ze všech stran zprudka opečeme na sádle dorůžova a vložíme do hrnce.

Na výpeku orestujeme cibulku s nakrájeným česnekem dorůžova, přendáme i s tukem k masu a podlijeme vývarem. Maso dusíme zvolna asi 90 minut doměkka.

Pak hovězí roládu zbavíme jehel nebo nití, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Vydušenou šťávu z masa propasírujeme a podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru. Omáčku krátce povaříme, dochutíme a můžeme servírovat.

Dušenou hovězí roládu s chutí česneku podáváme s bramborovým knedlíkem nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí roláda s chutí česneku

    Celkový počet komentářů: 2

    • Anna
      Anna

      Hovězí rolády - zapomenuté

      U nás se jí říkalo husarská roláda a nechyběla skoro na žádném jídelníčku. V dnešní době se vůbec hovězí maso nálo vaří. Je dražší a také se déle vaří. Vzpomínám si, že u nás doma bývalo často v neděli. Ať to byly roštěnky, španělské ptáčky nebo různé hovězí pečeně, znojemská, franfurtská, štěpánská atd. A jedno z nejběžnějších jídel ( a taky nejlevnějších ) bylo vařené hovězí žebro s dušenou zeleninou a bramborem. Děkuji za připomenutí a tu roládu brzy rodině uvařím.

      23.08.2019 09:57:17

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Hovězí roláda s chutí česneku

      tak to je vlastně zbojnická roláda,dík za připomenutí,mohu jen doporučit

      02.11.2015 15:58:50


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí roláda s chutí česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.