reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí roláda plněná vejci

Recept na pečenou hovězí roládu plněnou vejci a slaninou. Pokrm podáváme jako hlavní chod s dušeným špenátem a bramborovou přílohou podle vlastní chuti.


  • 4,0

    16×

    4 16
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme a upravíme do plátu, který co nejtenčeji rozklepeme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Hořčici smícháme s medem. Asi 80 g slaniny nakrájíme na menší kousky a zbývajících 120 g slaniny ponecháme v plátcích.

Plát hovězího masa osolíme, opepříme a potřeme polovinou směsi hořčice s medem. Poté maso poklademe plátky anglické slaniny a do středu umístíme celá vařená vejce. Maso svineme do rolády a zajistíme jehlami a potravinovou nití.

Roládu zprudka opečeme ze všech stran na sádle dorůžova a přendáme do pekáče. Na výpeku orestujeme cibuli a slaninu dozlatova a vše přendáme k roládě. Maso pečeme zakryté, ve středně vyhřáté troubě a za občasného podlévání vývarem doměkka.

Hotovou roládu s vejcem vyjmeme z pekáče, odstraníme nitě a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu propasírujeme přes síto, přivedeme k varu a necháme vysmahnout. Výpek zaprášíme moukou, krátce orestujeme, naředíme vývarem rozmíchaným se zbývající hořčicí a medem a vše povaříme do zhoustnutí. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.

Hovězí roládu plněnou vejci rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s dušeným špenátem. Jako přílohu zvolíme vařené brambory nebo bramborové knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí roláda plněná vejci

    Celkový počet komentářů: 1

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Hovězí roláda plněná vejci

      jednodušší je štěpánská pečeně,kdy se vejce vkládají do otvoru v mase,já plát masa na roládu potírám míchanými vejci nebo mletým masem,přidávám párky nebo jinou uzeninu,paprika i mrkev ap.

      05.03.2016 12:22:58


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí roláda plněná vejci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.