reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí rib eye steak

Recept na šťavnatý steak z vysokého roštěnce. Takzvaný rib eye steak.


  • 4,3

    50×

    4,2 50
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Pro přípravu hovězího rib eye steaku budeme potřebovat kvalitní hovězí z vysokého roštěnce. Díky tomu, že je maso prorostlé tukem, bude výsledný steak šťavnatý a velmi chutný. Pro přípravu doporučujeme například Uruguayské hovězí z mladých býků, které neobsahuje růstové hormony a zvířata byla krmena pouze krmivem rostlinného původu.

Maso opláchneme proudem studené vody, osušíme, rozdělíme na dva vysoké plátky (krájíme přes vlákna - nikdy ne po vláknech). Připravené plátky masa lehce promačkáme pěstí (paličku nepoužívejte) a polijeme trochou olivového oleje. Před smažením maso necháme asi 30 minut uležet. Nekořeníme ani nesolíme!

Pánev rozpálíme na vysokou teplotu (bez oleje) a maso opečeme z každé strany asi 2,5 - 3 minuty. Následně vložíme na pekáč do předehřáté trouby (220°C z obou stran). A pečeme 5 minut na medium, well done 8-10 minut. Každá trouba peče malinko jinak, tak doporučuji napoprvé vyzkoušet 8-10 minut a příště čas zkrátit nebo prodloužit podle chuti tak, aby maso nebylo příliš vysušené (jak se říká - "mrtvé").

Po upečení maso vyjmeme a necháme na talíři pod pokličkou několik minut odpočinout. Následně maso podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

Hovězí rib eye steak podáváme se steakovými hranolky, barbecue omáčkou nebo s fazolovými lusky a opečenou slaninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí rib eye steak

    Celkový počet komentářů: 3
    • Achille
      Achille

      Komentář k receptu Hovězí rib eye steak

      Ten první odstavec je neskutečně pozérský. Kvalitní hovězí je k mání i v českých chovech, na to nemusím kupovat " uruguayské " . Navíc, ani u toho dovozového není záruka, že zvíře nebylo nasypáno hormony.
      No a nedávno vyšlo najevo, že v několika restauracích podávali " nouzovku " z polských krav jako prémiové argentinské...a nikdo to nepoznal.

      05.07.2019 11:51:55

    • Anonimus maximus
      Anonimus maximus

      Komentář k receptu Hovězí rib eye steak

      Tak medium je to už po 3 minutách na pánvi. dávat to do trouby na 220? Dává se to na 60 stupnů steak má odpočívat a ne se dál péct.

      08.08.2017 12:18:45

    • cc
      cc

      cc

      24.06.2017 10:09:57



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí rib eye steak

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.