
Hovězí pupek po burgundsku
Recept na vynikající hovězí pupek dušený ve vínu a zelenině.
-
4,1
64×
-
5×
Recept na vynikající hovězí pupek dušený ve vínu a zelenině.
64×
5×
800 g
2 ks
400 ml
3 řapíky
2 lžíce
2 stroužky
2 ks
2 lžíce
3 ks
6 kuliček
150 ml
Hovězí pupek nakrájíme na větší kostky, minimálně tak 1,5 x 1,5 cm. Opepříme je a zaprášíme moukou.
Rozpálíme pánev. Vlijeme olej, vsypeme pupek s rozpůleným česnekem a zprudka kousky restujeme ze všech stran. Pak maso zalijeme částí vína, osolíme, vyjmeme česnek, přidáme koření, přikryjeme a necháme dusit na mírném ohni. Pupek dusíme asi 1,5 - 2 hodiny nebo než téměř změkne. Během toho maso podléváme vodou a vínem.
Zatím si připravíme zeleninu. Tu očistíme. Celer nakrájíme na 3 cm dlouhé špalíky, Malé červené cibulky rozčtvrtíme a mrkev nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Zeleninu vsypeme k masu, přidáme cukr a dusíme dalších 30 - 45 minut, než je maso dost měkké a omáčka zkaramelizuje. Podle potřeby podléváme.
Hovězí pupek po burgundsku podáváme s pečivem nebo pečenými brambory.
musím se přidat k pochvala, fakticky výborné!!
Jednoduchy a chutny recept. Da se jeste vsemozne upravit jinou zeleninou :) a trosku jinym korenim. Ale skvely recept!
naprosto jedinecna zalezitost.cele rodine moc chutnalo
Naprostá bomba ! Použil jsem kvalitní francouzské víno. Ten kdo ochutnal nechápal !
Ty originální tipy jsou super, ale s tím naklepáváním nevím teda, já měla stejnou zkušenost, jako je popsána tady - https://vsestihnu.cz/media/jak -pripravit-hovezi-pupek Ale na druhou stranu, když chutná, tak chutná:)