Hovězí pupek po burgundsku

hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 60431x
Recept na vynikající hovězí pupek dušený ve vínu a zelenině.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí pupek nakrájíme na větší kostky, minimálně tak 1,5 x 1,5 cm. Opepříme je a zaprášíme moukou.

Rozpálíme pánev. Vlijeme olej, vsypeme pupek s rozpůleným česnekem a zprudka kousky restujeme ze všech stran. Pak maso zalijeme částí vína, osolíme, vyjmeme česnek, přidáme koření, přikryjeme a necháme dusit na mírném ohni. Pupek dusíme asi 1,5 - 2 hodiny nebo než téměř změkne. Během toho maso podléváme vodou a vínem.

Zatím si připravíme zeleninu. Tu očistíme. Celer nakrájíme na 3 cm dlouhé špalíky, Malé červené cibulky rozčtvrtíme a mrkev nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Zeleninu vsypeme k masu, přidáme cukr a dusíme dalších 30 - 45 minut, než je maso dost měkké a omáčka zkaramelizuje. Podle potřeby podléváme.

Hovězí pupek po burgundsku podáváme s pečivem nebo pečenými brambory.

Vilienka autor receptu:

Hovězí pupek po burgundsku

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porce
Vaše cena 2199 běžně 4398 Kč sleva 50 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
48 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hovězí pupek po burgundsku

Recept se nachází v 57 kuchařkách
KDI
VARENIE 8355 receptů
zjirousek
Maso hovězí 762 receptů
javor10
Na zkoušku 40 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí pupek po burgundsku

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Hovězí pupek po burgundsku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept