Hovězí pupek po burgundsku

hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 64373x
Recept na vynikající hovězí pupek dušený ve vínu a zelenině.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí pupek nakrájíme na větší kostky, minimálně tak 1,5 x 1,5 cm. Opepříme je a zaprášíme moukou.

Rozpálíme pánev. Vlijeme olej, vsypeme pupek s rozpůleným česnekem a zprudka kousky restujeme ze všech stran. Pak maso zalijeme částí vína, osolíme, vyjmeme česnek, přidáme koření, přikryjeme a necháme dusit na mírném ohni. Pupek dusíme asi 1,5 - 2 hodiny nebo než téměř změkne. Během toho maso podléváme vodou a vínem.

Zatím si připravíme zeleninu. Tu očistíme. Celer nakrájíme na 3 cm dlouhé špalíky, Malé červené cibulky rozčtvrtíme a mrkev nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Zeleninu vsypeme k masu, přidáme cukr a dusíme dalších 30 - 45 minut, než je maso dost měkké a omáčka zkaramelizuje. Podle potřeby podléváme.

Hovězí pupek po burgundsku podáváme s pečivem nebo pečenými brambory.

Vilienka autor receptu:

Hovězí pupek po burgundsku

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porce
4,2
skvělý recept
50 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí pupek po burgundsku

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Hovězí pupek po burgundsku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Naslouchadlo - skvělý pomocník při nedoslýchavosti

    Naslouchadlo - skvělý pomocník při nedoslýchavosti

    Používáte vy sami, nebo někdo z vašich blízkých, naslouchátko? Pak je pro vás tenhle malý pomocník určitě jedním z nejpřevratnějších vynálezů. Vypovídá o tom i krátké video kolující po internetu, které jste možná viděli. V kruhu rodiny na něm poprvé nasadí tento zázrak nedoslýchavému miminku a sledují jeho reakce. Překvapení, úžas a úsměvy dítěte, které tak poprvé slyší neznámé zvuky a hlas rodičů, doslova vhání slzy do očí.

  • Obrana před nachlazením? Rybí tuk s omega-3

    Obrana před nachlazením? Rybí tuk s omega-3

    Náchylnější k nachlazení se váš organismus stává ve chvíli, kdy máte oslabenou imunitu.Tomu však můžete předcházet tím, že budete dbát na zdravou stravu. Jezte pravidelně tučné mořské ryby, které obsahují omega-3 mastné kyseliny. Tyto zdravé tuky totiž napomáhají imunitnímu systému a zároveň přispívají ke zdraví mozku, srdce a očí.




přidat nový recept