reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí pupek po burgundsku

Recept na vynikající hovězí pupek dušený ve vínu a zelenině.


  • 4,1

    64×

    4,1 64

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 685 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Postup přípravy

Hovězí pupek nakrájíme na větší kostky, minimálně tak 1,5 x 1,5 cm. Opepříme je a zaprášíme moukou.

Rozpálíme pánev. Vlijeme olej, vsypeme pupek s rozpůleným česnekem a zprudka kousky restujeme ze všech stran. Pak maso zalijeme částí vína, osolíme, vyjmeme česnek, přidáme koření, přikryjeme a necháme dusit na mírném ohni. Pupek dusíme asi 1,5 - 2 hodiny nebo než téměř změkne. Během toho maso podléváme vodou a vínem.

Zatím si připravíme zeleninu. Tu očistíme. Celer nakrájíme na 3 cm dlouhé špalíky, Malé červené cibulky rozčtvrtíme a mrkev nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Zeleninu vsypeme k masu, přidáme cukr a dusíme dalších 30 - 45 minut, než je maso dost měkké a omáčka zkaramelizuje. Podle potřeby podléváme.

Hovězí pupek po burgundsku podáváme s pečivem nebo pečenými brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí pupek po burgundsku

    Celkový počet komentářů: 6
    • Hana
      Hana

      Komentář k receptu Hovězí pupek po burgundsku

      musím se přidat k pochvala, fakticky výborné!!

      11.05.2016 13:30:17

    • ret
      ret

      Komentář k receptu Hovězí pupek po burgundsku

      Jednoduchy a chutny recept. Da se jeste vsemozne upravit jinou zeleninou :) a trosku jinym korenim. Ale skvely recept!

      02.02.2016 15:40:15

    • hepatuss
      hepatuss

      Komentář k receptu Hovězí pupek po burgundsku

      naprosto jedinecna zalezitost.cele rodine moc chutnalo

      08.03.2015 09:29:58


    • stud (tecka) petr
      stud (tecka) petr

      vyborne asi jsem šikovnej

      23.02.2014 16:25:29

    • Koloušek
      Koloušek

      Naprostá bomba ! Použil jsem kvalitní francouzské víno. Ten kdo ochutnal nechápal !

      03.11.2012 11:00:34

      • Dana
        Dana

        Ty originální tipy jsou super, ale s tím naklepáváním nevím teda, já měla stejnou zkušenost, jako je popsána tady - https://vsestihnu.cz/media/jak -pripravit-hovezi-pupek Ale na druhou stranu, když chutná, tak chutná:)

        24.05.2019 07:42:22


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí pupek po burgundsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.