Hovězí maso očistíme a nakrájíme na malé hranolky. Cibuli a česnek oloupeme. Mrkev, celer a petržel oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krupičku nasucho opražíme do světle žluté barvy.
Nakrájené maso zprudka opečeme ze všech stran na malém množství oleje a ihned zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme celý pepř, bobkový list, cibuli a česnek. Vše přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a velice zvolna vaříme, dokud maso není měkké.
Z vývaru odstraníme koření, uvařenou cibuli a česnek. Vmícháme strouhanou zeleninu a vaříme ještě dalších 10 - 15 minut. Potom vše zahustíme opraženou krupičkou, krátce povaříme a odstavíme z tepla. Nakonec do polévky přidáme usekanou petrželku a čerstvé máslo.
Hovězí dietní polévku s kořenovou zeleninou podáváme s bílým pečivem nebo nasucho opečeným bílým toastovým chlebem.