Recept na jednu z možností přípravy hovězí polévky.
0.3 ks | celer |
2 ks | mrkev (větší) |
200 g | maso hovězí přední |
1 ks | větší petržel |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
bylinky | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
nudle |
Maso nakrájíme na kostky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme také na kostky. Připravíme si i ostatní ingredience. Polovinu masa vložíme do studené osolené vody a pomalu přivedeme k varu. Druhou polovinu masa přidáme do vroucí vody, opepříme a hovězí maso vaříme hodinu a půl. Poté přidáme kořenovou zeleninu a polévku vaříme dalších 15 - 20 minut, dokud není zelenina téměř měkká. Na závěr přidáme nudle, bylinky a ještě chvíli povaříme. Hovězí polévku s nudlemi podáváme jako teplý chod, který dobře zasytí a chutná.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
autor Becky
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena