reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Hovězí polévka s houbami

Vyzkoušejte přidat do hovězí polévky houby, polévka je pak opravdu výborná.


  • 3,5

    24×

    3,5 24
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel) omyjeme, oškrábeme a hrubě nastrouháme. Můžeme použít i mraženou, na kostičky nakrájenou polévkovou zeleninovou směs. Cibuli oloupeme.

Omyté hovězí maso s kostí dáme vařit i s celou cibulí do 2,5 litrů studené vody. Vaříme nejlépe v tlakovém hrnci asi 40 minut, dokud hovězí maso není měkké. Maso z vývaru vyjmeme a nakrájíme na kostičky, vývar přelijeme přes cedník do jiného hrnce.

Do vývaru přidáme hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu, houby a vaříme, až jsou zelenina i houby měkké. Osolíme a opepříme. Ke konci vaření do polévky zavaříme „kapání“, které připravíme jednoduchým uvedeným způsobem.

Příprava jednoduché zavářky. Vejce rozkvedláme v hrnečku se solí a postupně k němu zakvedláme 2 - 3 lžíce hladké mouky. Vznikne nám řídké těstíčko, které překapáváme do vroucí polévky přes sítko na škubánky, nebo jednoduše přes vidličku. Polévku se zavářkou ještě krátce povaříme.

Do hovězí polévky s houbami před podáváním přidáme nasekanou zelenou petrželku nebo pažitku. Ochutíme tekutým polévkovým kořením a pepřem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí polévka s houbami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.