Polévka je chutná, nevhodná pro konzervativní jedlíky.
Hodnocení
4.0
/ 5 (3x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
olej
1-2 lžičky
solamyl
2 ks
žloutek
10 dkg
cibule
2 dl
smetana
500 ml
voda
2 lžičky
rajčatový protlak
2 ks
banán
1 kostka
Masox
Postup přípravy
Cibuli rozkrájíme na tenké plátky a rozebereme na kroužky. Banán oloupeme a nakrájíme na plátky.
Cibuli spolu s banány osmahneme na oleji. Přidáme rajčatový protlak a zředíme vývarem z masa nebo z kostky. Polévku zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a krátce povaříme. Hovězí polévku s banánem zlepšíme smetanou s rozšlehanými žloutky a již nevaříme.
Hovězí polévku s banánem podáváme teplou.