reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí polévka od babičky

Voňavý hovězí vývar u nás vždy patřil k nedělnímu obědu. Na tu chuť a vůni se nezapomíná.


  • 4,6

    182×

    4,5 182
  • 2 h 30 min

  • 31×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Maso a kosti krátce opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce společně se všemi přísadami. Zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme pod pokličkou asi 2,5 hodiny od doby varu. V žádném případě nedopustíme, aby polévka vřela klokotem, zakalila by se. Pěnu není nutné sbírat.

Hovězí polévku vypnutí necháme asi 10 minut stát, aby se vše usadilo. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Potom hotovou polévku přecedíme a vložíme do ní zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené uvařené maso a hojně sypeme sekanou zelenou petrželkou či pažitkou. Játrové knedlíčky jsou vítány. Hovězí polévku od babičky podáváme teplou.

Použijeme řídké kosti, tzv. špikové. Morkové jsou příliš tučné a polévka je pak hodně mastná. Mrkve se dává se méně než celeru a petržele, protože po ní polévka sládne. U cibule sloupneme jen vrchní ošklivou slupku, zbytek zlatých slupek necháme, prospějí barvě polévky. Podle chuti můžeme přidat i jinou zeleninu.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí polévka od babičky

    Celkový počet komentářů: 73
    • Dalibor
      Dalibor

      Denaturace vývaru

      Čím vyšší teplota, tím má jakákoli organická hmota blíže k rozkladu na anorganickou. Z toho plyne výhoda úpravy stravy při nižší teplotách. V tomhle smyslu není dobré používat papiňák vůbec.

      24.11.2018 10:21:49

      • Honza
        Honza

        Re: Denaturace vývaru

        Dva trampové u ohně. Jeden čte kuchařku a po chvíli ji zahodí. Co děláš, vole, ptá se ten druhý. No co dělám, tady je napsáno vezmi čistý hrnec...

        16.05.2019 11:05:49

    • lobo
      lobo

      BLBOST

      Jakej chorej mozek by varil hovezi maso 2.5 hodiny? Slysel autor recepu někdy o papinaku? OMG

      21.09.2011 12:47:28



    Nalezeno receptů: 73
    |< << 12345678 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí polévka od babičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.