Velmi chutný recept z čínské kuchyně.
Zálivku připravíme tak, že smícháme následující ingredience:
3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce cukru, 1 lžíce oleje, 3 lžíce jablečného džusu, šťáva z 1/2 citrónu, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžička zázvoru.
Maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, posypeme nakrájenou cibulí a zalijeme zálivkou. Takto připravené maso zakryjeme pokličkou a necháme v chladničce nebo ve studené místnosti proležet nejlépe přes noc.
Ráno maso vyndáme, osolíme a vložíme v tom samém hrnci do předehřáté trouby. Pod pokličkou ho pečeme asi 15 minut. Poté snížíme teplotu a pečeme ještě dalších 5 až 10 minut.
Nakonec maso vyndáme a rozdělíme na talíř. Zálivka mu dodala skvělou chuť i vůni. Můžeme ho podávat s brambory, nebo ještě lépe s rýží. Jako doplněk je vhodný zeleninový salát.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena