reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí plátky po řecku

Od té doby, co je ochutnal náš táta, staly se jeho nejoblíbenějším jídlem!


  • 4,4

    59×

    4,4 59
  • 2 hod

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno.

Na oleji v kastrolu rychle opečeme plátky masa z obou stran a vyjmeme je. Orestujeme cibuli a česnek dozlatova, přidáme protlak, červené víno, trochu osolíme a opepříme. Do této směsi vrátíme plátky masa a přikryjeme poklicí. Hovězí plátky po řecku dusíme velmi zvolna na opravdu mírném příkonu tepla. Dušení bude trvat téměř 2 hodiny, ale stojí to opravdu za to. Maso při dušení nepodléváme. Pouze můžeme omáčku občas zamíchat, aby se nepřichytila ke dnu, ale stát by se to nemělo. Vznikne chuťově výborná a hustá omáčka.

Hovězí plátky po řecku podáváme s vařeným bramborem

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí plátky po řecku

    Celkový počet komentářů: 19
    • Eňa
      Eňa

      Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

      Dnes jsem prvně zkusila tento recept, místo rajského protlaku jsem dala pomodori a i červené víno jsem dala dvojnásobné množství než je uvedeno v receptu. Také jsme se bála, že se šťáva vyvaří. Ale opravdu nevyvařila se :). Celé rodině moc chutnalo, určitě zařadím do svého jídelníčku a mohu všem doporučit.

      22.01.2018 20:08:47

    • Renča
      Renča

      Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

      Právě vařím, nebojte se zakapnout trochou vody. Myslim že to bude lahoda,

      23.10.2014 12:55:25

    • Wilibald
      Wilibald

      Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

      Moje obavy se naplnily.80% omáčky do černa.Akorát jsem ji odloupnul a vyhodil.Maso docela dobrý.A to jsem měl plyn na nejmíň.Zřejmě budou ve výhodě ti co mají elektriku,tam se dá teplota hodně stáhnout.

      23.08.2014 17:12:08

    • Wilibald
      Wilibald

      Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

      Vyzkouším.Akorát nevim proč mám pořád pocit,že za ty
      dvě hoďky se všechno vyvaří a spálí.

      18.08.2014 20:46:28

    • Veronika Nyssa
      Veronika Nyssa

      "Vegetariánský"???

      Prosím, smažte toto označení, tyhle tagy akorát otravují lidi, kteří vyhledávají opravdu veggie stravu... nemluvě o tom, že jestli recept začínající slovy "Hovězí plátky..." zařadíte do této kategorie, jste pak akorát za blbce ;) Děkuji.

      25.03.2014 17:53:08

      • liddduska
        liddduska

        Re: "Vegetariánský"???

        Kdybych věděla jak na to, tak už to dávno přepíšu. Není to jedinný recept, u kterého jsem se nechtěně překlikla, ale po uložení už s tím nic nelze dělat. Nikde se nenabízí možnost recept upravit :(

        26.03.2014 07:50:05

    • monoleela
      monoleela

      Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

      Vyborny recept, fakt mnamka!! Pridala jsem jeste cerne olivy a nemelo to chybu :)

      27.02.2014 10:13:31

    • Vítek
      Vítek

      Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

      Recept mi chutnal a byl výborný, jen jsem trošku nechal déle dusit a trošku se spálila omáčka. Ale jinak maso výborné a omáčka ušla ale mojí vinou

      18.09.2013 11:33:48

    • Renica
      Renica

      Super mňamka!

      Velmi dobré, děkuji za tento recept :-). Pro inspiraci: Do hrnce jsem ještě přidala vařit 1ks celé skořice, 4 hřebíčky a 1 bobkový list, to aby to bylo ještě více řecké ;-)

      11.01.2013 10:48:26

    Nalezeno receptů: 19
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí plátky po řecku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.