reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí plátky po řecku

Od té doby, co je ochutnal náš táta, staly se jeho nejoblíbenějším jídlem!


  • 4,5

    65×

    4,4 65
  • 2 hod

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 210 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 788 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Postup přípravy

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno.

Na oleji v kastrolu rychle opečeme plátky masa z obou stran a vyjmeme je. Orestujeme cibuli a česnek dozlatova, přidáme protlak, červené víno, trochu osolíme a opepříme. Do této směsi vrátíme plátky masa a přikryjeme poklicí. Hovězí plátky po řecku dusíme velmi zvolna na opravdu mírném příkonu tepla. Dušení bude trvat téměř 2 hodiny, ale stojí to opravdu za to. Maso při dušení nepodléváme. Pouze můžeme omáčku občas zamíchat, aby se nepřichytila ke dnu, ale stát by se to nemělo. Vznikne chuťově výborná a hustá omáčka.

Hovězí plátky po řecku podáváme s vařeným bramborem

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí plátky po řecku

    Celkový počet komentářů: 21
    • honza
      honza

      Dovolil jsem si recept trochu upravit: 1) vína jsem přidal mnohem víc, nalil na cibuli a nechal zredukovat - standart při vaření s vínem. 2) Protlak jsem vysmažil do světla - standart při vaření s protlakem. 3) jako tekutinu jsem dodal hovězí vývar. 4)vývar je slaný - nedosoloval jsem. 5) po ochutnání v průběhu vaření jsem se nechal inspirovat příspěvkem monoleela a přidal taky olivy (sušený řecký v oleji)- prostě mi tam sedly. Výsledek je velmi chutný - > zařazuji do jídelníčku a děkuji.

      18.05.2020 14:35:55

    • Ivet
      Ivet

      Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

      Vyborny recept! Akorat omacka vyjde tak na dve porce. Proto doporucuju dat aspon 3x vice vina a protlaku. Omacka se na mirnem ohni nevyvari.

      09.01.2019 16:43:58

    • Eňa
      Eňa

      Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

      Dnes jsem prvně zkusila tento recept, místo rajského protlaku jsem dala pomodori a i červené víno jsem dala dvojnásobné množství než je uvedeno v receptu. Také jsme se bála, že se šťáva vyvaří. Ale opravdu nevyvařila se :). Celé rodině moc chutnalo, určitě zařadím do svého jídelníčku a mohu všem doporučit.

      22.01.2018 20:08:47


    • Renča
      Renča

      Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

      Právě vařím, nebojte se zakapnout trochou vody. Myslim že to bude lahoda,

      23.10.2014 12:55:25

    • Wilibald
      Wilibald

      Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

      Moje obavy se naplnily.80% omáčky do černa.Akorát jsem ji odloupnul a vyhodil.Maso docela dobrý.A to jsem měl plyn na nejmíň.Zřejmě budou ve výhodě ti co mají elektriku,tam se dá teplota hodně stáhnout.

      23.08.2014 17:12:08

    • Wilibald
      Wilibald

      Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

      Vyzkouším.Akorát nevim proč mám pořád pocit,že za ty
      dvě hoďky se všechno vyvaří a spálí.

      18.08.2014 20:46:28

    • Veronika Nyssa
      Veronika Nyssa

      "Vegetariánský"???

      Prosím, smažte toto označení, tyhle tagy akorát otravují lidi, kteří vyhledávají opravdu veggie stravu... nemluvě o tom, že jestli recept začínající slovy "Hovězí plátky..." zařadíte do této kategorie, jste pak akorát za blbce ;) Děkuji.

      25.03.2014 17:53:08

      • liddduska
        liddduska

        Re: "Vegetariánský"???

        Kdybych věděla jak na to, tak už to dávno přepíšu. Není to jedinný recept, u kterého jsem se nechtěně překlikla, ale po uložení už s tím nic nelze dělat. Nikde se nenabízí možnost recept upravit :(

        26.03.2014 07:50:05

    • monoleela
      monoleela

      Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

      Vyborny recept, fakt mnamka!! Pridala jsem jeste cerne olivy a nemelo to chybu :)

      27.02.2014 10:13:31


    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí plátky po řecku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.