reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno.

Na oleji v kastrolu rychle opečeme plátky masa z obou stran a vyjmeme je. Orestujeme cibuli a česnek dozlatova, přidáme protlak, červené víno, trochu osolíme a opepříme. Do této směsi vrátíme plátky masa a přikryjeme poklicí. Hovězí plátky po řecku dusíme velmi zvolna na opravdu mírném příkonu tepla. Dušení bude trvat téměř 2 hodiny, ale stojí to opravdu za to. Maso při dušení nepodléváme. Pouze můžeme omáčku občas zamíchat, aby se nepřichytila ke dnu, ale stát by se to nemělo. Vznikne chuťově výborná a hustá omáčka.

Hovězí plátky po řecku podáváme s vařeným bramborem

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Hovězí plátky po řecku

Celkový počet komentářů: 19
  • Eňa
    Eňa

    Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

    Dnes jsem prvně zkusila tento recept, místo rajského protlaku jsem dala pomodori a i červené víno jsem dala dvojnásobné množství než je uvedeno v receptu. Také jsme se bála, že se šťáva vyvaří. Ale opravdu nevyvařila se :). Celé rodině moc chutnalo, určitě zařadím do svého jídelníčku a mohu všem doporučit.

    22.01.2018 20:08:47

  • Renča
    Renča

    Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

    Právě vařím, nebojte se zakapnout trochou vody. Myslim že to bude lahoda,

    23.10.2014 12:55:25

  • Wilibald
    Wilibald

    Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

    Moje obavy se naplnily.80% omáčky do černa.Akorát jsem ji odloupnul a vyhodil.Maso docela dobrý.A to jsem měl plyn na nejmíň.Zřejmě budou ve výhodě ti co mají elektriku,tam se dá teplota hodně stáhnout.

    23.08.2014 17:12:08

  • Wilibald
    Wilibald

    Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

    Vyzkouším.Akorát nevim proč mám pořád pocit,že za ty
    dvě hoďky se všechno vyvaří a spálí.

    18.08.2014 20:46:28

  • Veronika Nyssa
    Veronika Nyssa

    "Vegetariánský"???

    Prosím, smažte toto označení, tyhle tagy akorát otravují lidi, kteří vyhledávají opravdu veggie stravu... nemluvě o tom, že jestli recept začínající slovy "Hovězí plátky..." zařadíte do této kategorie, jste pak akorát za blbce ;) Děkuji.

    25.03.2014 17:53:08

    • liddduska
      liddduska

      Re: "Vegetariánský"???

      Kdybych věděla jak na to, tak už to dávno přepíšu. Není to jedinný recept, u kterého jsem se nechtěně překlikla, ale po uložení už s tím nic nelze dělat. Nikde se nenabízí možnost recept upravit :(

      26.03.2014 07:50:05

  • monoleela
    monoleela

    Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

    Vyborny recept, fakt mnamka!! Pridala jsem jeste cerne olivy a nemelo to chybu :)

    27.02.2014 10:13:31

  • Vítek
    Vítek

    Komentář k receptu Hovězí plátky po řecku

    Recept mi chutnal a byl výborný, jen jsem trošku nechal déle dusit a trošku se spálila omáčka. Ale jinak maso výborné a omáčka ušla ale mojí vinou

    18.09.2013 11:33:48

  • Renica
    Renica

    Super mňamka!

    Velmi dobré, děkuji za tento recept :-). Pro inspiraci: Do hrnce jsem ještě přidala vařit 1ks celé skořice, 4 hřebíčky a 1 bobkový list, to aby to bylo ještě více řecké ;-)

    11.01.2013 10:48:26

Nalezeno receptů: 19
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Hovězí plátky po řecku

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.