reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí plátky po provensálsku

Recept na plátky hovězího se zeleninou.


  • 4,3

    4,3 9
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

14303 kJ / 3416,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Postup přípravy

Čisté maso nakrájíme na 8 plátků, naklepeme a v kastrolu na sádle z obou stran opečeme. Přendáme do jiné nádoby.

Na zbylém tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a opět zasmahneme, zalijeme vodou a povaříme na řídkou omáčku. Přidáme maso, sůl, pepř, rozdrcený česnek, přiklopíme a v troubě hovězí plátky doměkka dusíme.

Papriky zbavíme semen a stopek, vhodíme je do vařící vody, 6 minut povaříme, scedíme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme a vymačkáme. Papriky a rajčata osolíme a osmahneme na pánvi na másle.

Na měkké maso navršíme rajčata a papriky, posypeme sekanou petrželkou. Přílohou k hovězím plátkům po provensálsku mohou být vařené brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí plátky po provensálsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.