reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí plátky na žampionech

Recept z vysokého hovězího roštěnce. Dušené hovězí plátky se žampiony a omáčkou podáváme s rýží.


  • 4,0

    24×

    4 24
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Postup přípravy

Plátky masa vysoké asi 1,5 - 2 cm zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Plátky masa zprudka opečeme v hrnci na oleji z obou stran dorůžova. Pak maso vyjmeme a odložíme na talíř. K výpeku přidáme 2 lžíce másla, které necháme rozpustit a přidáme cibulku. Za stálého míchání ji orestujeme dozlatova a vmícháme hladkou mouku. Vše osmahneme dorůžova a zalijeme vývarem. Do tohoto základu vložíme plátky masa, přidáme prolisovaný česnek, pepř a sůl a zakryté na mírné teplotě podusíme doměkka. Podle potřeby maso podléváme vývarem.

Mezitím necháme na pánvi vyškvařit slaninu. Pak škvarečky vyjmeme a na slaninovém výpeku orestujeme nakrájené žampiony, které ochutíme kmínem, solí a pepřem. Poté žampiony vmícháme k masu a vše ještě asi 15 minut podusíme.

Hovězí plátky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou se žampiony a podáváme s vařenou rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí plátky na žampionech

    Celkový počet komentářů: 1

    • Kraken9555
      Kraken9555

      ...malá obměna....:-)

      trochu jsem se spletl a místo hovězích plátků, jsem tam vrazil vepřové plátky a tak jsem musel trochu improvizovat s kořením a přísadami, ale myslím si, že mi byla dána opravdová pochvala za chuť. (přidáno bylo asi 2 dl smetany)

      23.02.2019 14:32:01


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí plátky na žampionech

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.