reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Hovězí plátky na žampionech

Recept z vysokého hovězího roštěnce. Dušené hovězí plátky se žampiony a omáčkou podáváme s rýží.


  • 4,0

    25×

    4 25
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 762 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Postup přípravy

Plátky masa vysoké asi 1,5 - 2 cm zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Plátky masa zprudka opečeme v hrnci na oleji z obou stran dorůžova. Pak maso vyjmeme a odložíme na talíř. K výpeku přidáme 2 lžíce másla, které necháme rozpustit a přidáme cibulku. Za stálého míchání ji orestujeme dozlatova a vmícháme hladkou mouku. Vše osmahneme dorůžova a zalijeme vývarem. Do tohoto základu vložíme plátky masa, přidáme prolisovaný česnek, pepř a sůl a zakryté na mírné teplotě podusíme doměkka. Podle potřeby maso podléváme vývarem.

Mezitím necháme na pánvi vyškvařit slaninu. Pak škvarečky vyjmeme a na slaninovém výpeku orestujeme nakrájené žampiony, které ochutíme kmínem, solí a pepřem. Poté žampiony vmícháme k masu a vše ještě asi 15 minut podusíme.

Hovězí plátky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou se žampiony a podáváme s vařenou rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí plátky na žampionech

    Celkový počet komentářů: 1

    • Kraken9555
      Kraken9555

      ...malá obměna....:-)

      trochu jsem se spletl a místo hovězích plátků, jsem tam vrazil vepřové plátky a tak jsem musel trochu improvizovat s kořením a přísadami, ale myslím si, že mi byla dána opravdová pochvala za chuť. (přidáno bylo asi 2 dl smetany)

      23.02.2019 14:32:01


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí plátky na žampionech

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.