reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Hovězí maso po stranách nakrojíme, aby se při restování nekroutilo a potom naklepeme. Maso poté posolíme, okmínujeme a poprášíme polohrubou moukou. Prášení moukou dělám přes sítko. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Maso prudce orestujeme na oleji, poté přidáme nakrájenou cibuli, popepříme a rozprostřeme po mase namočené sušené houby. Přidáme houbové koření, špetku tymiánu a dusíme za občasného podlévání.

Když je maso měkké, tak ho vyndáme a ze šťávy uděláme omáčku. Omáčku dělám bez jíšky, jen opražím do hněda na sucho polohrubou mouku a to přisypávám pomalu do šťávy. Postupně omáčku naředíme převařenou vodou a ochutíme solí.

Hovězí plátky na houbách podáváme s dušenou rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Hovězí plátky na houbách

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.