Hovězí maso po stranách nakrojíme, aby se při restování nekroutilo a potom naklepeme. Maso poté posolíme, okmínujeme a poprášíme polohrubou moukou. Prášení moukou dělám přes sítko. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Maso prudce orestujeme na oleji, poté přidáme nakrájenou cibuli, popepříme a rozprostřeme po mase namočené sušené houby. Přidáme houbové koření, špetku tymiánu a dusíme za občasného podlévání.
Když je maso měkké, tak ho vyndáme a ze šťávy uděláme omáčku. Omáčku dělám bez jíšky, jen opražím do hněda na sucho polohrubou mouku a to přisypávám pomalu do šťávy. Postupně omáčku naředíme převařenou vodou a ochutíme solí.
Hovězí plátky na houbách podáváme s dušenou rýží.