Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou

35 min | hlavní chod | 2 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 2215x
Velmi jednoduchý, ale výborný recept na hlavní chod z hovězích steaků.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kus masa rozpůlíme na 2 stejné steaky. Umyté a osušené hovězí steaky naklepeme pěstí. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Oloupanou zeleninu nakrájíme na drobné tenké nudličky. Steaky zprudka opečeme z obou stran na olivovém oleji. Maso vyjmeme a uložíme na teplé místo.

Do výpeku masa přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou po chvíli podlijeme červeným vínem. Po odpaření vína ji podlijeme vývarem. Přidáme bobkový list, tymián, nakrájenou zeleninu a chilli papričku. Vložíme hovězí steaky a společně restujeme. Ne však více než 3 - 5 minut. Bobkový list vyjmeme.

V míse promícháme vejce, mléko, celozrnnou mouku, muškátový oříšek a sůl. Těsto nastrouháme přes velká očka struhadla přímo do vroucí osolené vody. Vaříme pár minut a propláchneme pod studenou vodou.

Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou upravíme na talíře a podáváme jako hlavní teplý chod.

autor receptu:

Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou

Přidat příspěvek k receptu Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept